طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور ساده و خوشمزه
به گزارش وبلاگ عصر نو، طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور بسیار ساده است و احتیاج به هیچ پخت وپزی ندارد. این دسر یونانی با ترکیبات دلچسبی همچون خامه شیرینی و گاناش شکلاتی به دسری خوشمزه تبدیل شده است. در این مقاله، سه مدل از دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور، ساده (بدون خامه و شیر)، با نشاسته و گاناش شکلات و بعلاوه با طعم موز را آموزش داده ایم. علاوه بر این، نکات و ترفندهایی را برای تزئین آن به اشتراک خواهیم گذاشت تا شما هم بتوانید به شکلی مجذوب کننده، تزئینش کنید.
دستور تهیه اول: طرز تهیه دسر یخچالی پتی بور بدون شیر و خامه
شاید بتوان گفت که این دستور، ساده ترین مدل دسر بیسکویت پتی بور است.
مواد لازم دسر با بیسکویت پتی بور بدون شیر و خامه
- کره 115 گرم
- شکر گرانول 1⁄2 فنجان
- تخم مرغ بزرگ 1 عدد
- شکلات تلخ 85 گرم
- اسپرسو 1⁄2 فنجان
- بیسکویت پتی بور 64 عدد
- شکلات رنده شده کمی برای تزئین
طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور ساده
1. تهیه کرم کره ای
برای تهیه دسر با بیسکویت پتی بور ساده، ابتدا باید کره را در کاسه کوچکی بریزید و آن را با کفگیر سیلیکونی، هم بزنید تا یکدست گردد. سپس، یک دوم فنجان شکر را به آن اضافه کنید و دوباره با کفگیر هم بزنید تا کاملا مخلوط گردد.
زرد و سفیده تخم مرغ را جدا کنید، زرده را در فنجان و سفیده را در کاسه کوچکی بریزید. سفیده را با همزن بزنید تا حالت فومی به خود بگیرد. سپس، زرده را سریع هم بزنید تا کرمی شده و آن را به سفیده اضافه کنید و باهم مخلوط کنید.
در نهایت، شکلات ذوب شده به روش بن ماری را به مخلوط کرم کره اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که یکدست گردد. سپس، مخلوط را بچشید. باید بتوانید دانه های شکر را روی زبان خود احساس کنید.
2. چیدن لایه های دسر
پس از تهیه اسپرسو آن را در کاسه پهن و کم عمق بریزید و 1 قاشق غذاخوری شکر به جای مانده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. هر طرف بیسکویت ها را به مدت 3 ثانیه در کاسه بریزید. سپس، بیسکویت آغشته به اسپرسو را در بشقاب سرو بچینید تا سطح بشقاب کاملا پوشیده گردد.
با استفاده از کاردک کوچکی یا چاقو، یک چهارم کرم کره ای را روی بیسکویت ها بمالید. سپس، دوباره بیسکویت روی آن بگذارید و همین روند را تا 3 لایه بیسکویت و کرم کره ای ادامه دهید.
در آخرین مرحله تهیه دسر با بیسکویت پتی بور ساده، روی کرم کره ای که لایه آخر است، کمی شکلات رنده شده برای تزئین بریزید.
3. استراحت دادن به دسر در یخچال برای سرو
در آخرین مرحله طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور باید آن را در یخچال بگذارید. حدود 3 ساعت زمان احتیاج هست تا کرم و بیسکویت ها خودشان را بگیرند و بسته شوند. این دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور را می توان تا 3 روز در یخچال نگهداشت.
بعلاوه، زمانی که فراستینگ یا فرایند سفت شدن دسر در یخچال، کامل شد می توان آن را بسته بندی کرد و به مدت 2 ماه در فریزر نگه داشت. برای سرو آن، اجازه دهید که حدود 4 ساعت در یخچال یا 1 ساعت در دمای اتاق باشد تا یخ آن باز گردد.
دستور تهیه دوم: طرز تهیه دسر بیسکویت پتی بور با نشاسته
در این قسمت قصد داریم که طرز تهیه یکی از مدل های پرطرفدار دسر بیسکویت پتی بور با نشاسته را معرفی کنیم. ابتدا مواد اولیه مورداحتیاج در تهیه این دسر را آنالیز می کنیم.
مواد اولیه طرز تهیه دسر بیسکویت پتی بور با نشاسته
- بیسکویت پتی بور 36 عدد
- شیر 3/4 فنجان
- فندق بو داده 100 گرم
- شکلات (اختیاری) 1 تخته
در این طرز تهیه، ابتدا باید کرم شیرینی که در لابه لای بیسکویت ها قرار می گیرد را آماده کنید. مواد اولیه برای تهیه این کرم شرینی را در جدول زیر آورده ایم.
مواد اولیه کرم شیرینی
- شیر کامل 1 لیتر
- نشاسته (آرد ذرت) 100 گرم
- شکر 100 گرم
- نمک میزان اندکی
- اسانس وانیل 1 قاشق چایخوری
- تخم مرغ بزرگ 2 عدد
- شکلات تلخ 100 گرم
- نوتلا 2 قاشق غذاخوری
علاوه بر کرم شیرینی، احتیاج به گاناش شکلاتی داریم. گاناش را بعد از چیدن تمام لایه های بیسکویت و کرم شیرینی، روی دسر می ریزیم تا طعم بی نظیر و ظاهری زیبا به آن بدهد.
مواد اولیه گاناش شکلاتی
- شکلات تلخ 200 گرم
- خامه غلیظ 200 گرم
- نمک میزان اندکی
طرز تهیه دسر بیسکویت پتی بور با نشاسته
1. آماده کردن کرم دسر
در اولین مرحله طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور، بهتر است که تخم مرغ ها، آرد ذرت (نشاسته) و شکر را در قابلمه ای بریزید و با همزن بزنید تا مخلوط شوند. سپس، نمک، وانیل و شیر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست گردد.
مخلوط را روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا کرم خودش را بگیرد. وقتی آغاز به سفت شدن کرد، کره را اضافه کنید و هم بزنید. سپس، مخلوط را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک گردد.
2. آماده کردن گاناش شکلات
خامه غلیظ را روی اجاق گاز، داغ کنید و سپس آن را از روی حرارت بردارید و شکلات و سایر مواد را اضافه کنید و باهم مخلوط کنید تا آب گردد. سپس، به آن فندق اضافه کنید.
اگر فندوق ها خام هستند، بهتر است که آن را به مدت 15 دقیقه تفت دهید. به این روش فندق ها طعم بهتری پیدا می نمایند. سپس، آن را با هاون یا غذاساز، خرد کنید و به مخلوط گاناش شکلات اضافه کنید.
3. چیدن لایه های دسر
میزانی شیر در ظرفی بریزید و بیسکویت ها را داخل آن انداخته تا خیس گردد. قالب یا ظرف پیرکس به ابعاد 22 در 22 سانتی متری خود را آماده کنید. بیسکویت ها را در ظرف چیده، به طوری که سطح آن را پر کند. نیمی از خامه شیرینی شکلاتی را روی آن اضافه کنید. سپس، لایه دوم بیسکویت را روی آن قرار داده و دوباره به جای مانده خامه قنادی را اضافه کنید. در نهایت، لایه سوم بیسکویت را بچینید و روی آن گاناش شکلاتی بریزید.
4. تزئین دسر
می توانید روی این دسر را با میزانی فندق خورده شده و بو داده و بعلاوه کمی شکلات تخته رنده شده تزئین کنید تا ظاهر زیباتری پیدا کند.
5. استراحت دادن به دسر برای سرو
به مدت دو ساعت دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور را در یخچال بگذارید و سپس سرو کنید.
دستور تهیه سوم: طرز تهیه دسر ساده یخچالی با بیسکویت پتی بور و موز
اگر عاشق طعم دسرهای موزی هستید، سومین دستور تهیه دسر یحچالی با بیسکویت پتی بور، مخصوص شماست.
طرز تهیه دسر ساده یخچالی با بیسکویت پتی بور و موز
- بیسکویت پتی بور 48 عدد
- موز 2 عدد
- خامه غلیظ 200 میلی لیتر
- پودر قند 2 قاشق غذاخوری
- شکلات 40 گرم
- توت فرنگی و نعناع تازه تعدادی برای تزئین
برای تهیه کرم این دسر، احتیاج هست که مواد اولیه آن را طبق دستوری که در ادامه خواهیم گفت، آماده کنید. این کرم برای لایه بین بیسکویت ها استفاده می گردد.
مواد اولیه برای تهیه کرم
- شیر 2.5 فنجان
- زرده تخم مرغ 3 عدد
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
- شکر 1/2 فنجان
- خامه غلیظ 2 قاشق غذاخوری
- وانیل پودر شده نوک چاقو
طرز تهیه دسر ساده یخچالی با بیسکویت پتی بور و موز
1. آماده کردن خامه قنادی
شیر، شکر و وانیل را در قابلمه بریزید و روی اجاق بگذارید. مراقب باشید که قبل از اینکه به جوش بیاید، آن را از روی اجاق بردارید. همزمان می توانید در کاسه ای جداگانه، زرده تخم مرغ، 2/1 فنجان شیر، آرد و نشاسته ذرت را با همزن بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل گردد.
سپس، شیر گرم شده را کم کم به مخلوط اضافه کنید و سریع هم بزنید تا تخم مرغ نبندد. مخلوط را از صافی ریزی عبور دهید و دوباره داخل تابه برگردانید. شعله اجاق را تقریبا زیاد کنید و مدام آن را هم بزنید تا یکدست گردد. درنهایت، مخلوط را از روی حرارت بردارید و به آن 2 قاشق غذاخوری خامه غلیظ اضافه کنید و هم بزنید. سپس به مدت 5 تا 10 دقیقه فرصت دهید تا خنک گردد. در همین حین، هراز گاهی آن را هم بزنید.
2. چیدن لایه های بیسکویت
پلاستیکی بزرگ را روی پیشخوان پهن کنید و 18 بیسکویت را کنار هم بچینید. سپس، 6 بیسکویت در عرض و 3 بیسکویت در طول بچینید. حالا لایه ای از کرم شیرینی که آماده کردید را روی بیسکویت ها بمالید. دوباره، 18 عدد بیسکویت را روی خامه بچینید و روی آن یک لایه خامه بمالید. حالا وقت چیدن موزها در لایه میانی بیسکویت است. پس از چیدن موزها، دوباره لایه دیگری از بیسکویت روی آن بچینید. در نهایت، خامه به جای مانده را روی بیسکویت ها بمالید.
3. فرم دادن به دسر
به آرامی دو سر کیک را همراه با پلاستیک تا وسط بلند نموده و هر دو طرف را به هم وصل کنید تا به شکل هرمی در بیاید. برای زیباتر شدن ظاهر دسر می توانید یک موز را در مرکز این هرم قرار دهید.
4. استراحت دادن به دسر برای سرو
در این مرحله از طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور باید آن را در یخچال بگذارید و به مدت 30 دقیقه تا 1 ساعت استراحت دهید.
5. تزئین دسر
خامه غلیظ را در یک کاسه باریک و عمیق بریزید. پودر قند را به آن اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا غلیظ گردد. سپس، خامه فرم گرفته را به روی کیک بمالید. در نهایت، شکلات را آب کنید و روی کیک بریزید. می توانید از توت فرنگی و برگ نعنا برای تزئین آن بهره ببرید.
نکات طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور
در طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور می توانید از ترفندهایی بهره ببرید تا نتیجه بهتری به دست آورید. به ترفندهای مفید زیر توجه کنید.
1. همواره مواد با کیفیت انتخاب کنید
استفاده از بیسکویت پتی بور با کیفیت و شیرینی شکلاتی تیره با درصد کاکائو بالا در طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور می تواند طعم آن را بهبود ببخشد.
اگر از فندق استفاده می کنید، بهتر است از فندق های تازه و خام به جای فندق های تازه خرد شده بهره ببرید. زمانی که به دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور، فندق اضافه می کنید، خرده های فندق، زیردندان حس می گردد و خوشمزه ترش می نماید. برای تهیه این دسر می توانید از انواع موز بهره ببرید. موز های رسیده و شیرین طعم بهتری به دسر می دهند. برای این که دسر شما بافت نرم تری داشته باشد، می توانید از شیر پرچرب بهره ببرید.
2. لایه بندی را به دقت و یکدست انجام دهید
برای لایه بندی دسر، باید بیسکویت ها را به طور یکنواخت در ظرف بچینید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
3. گاناش شکلاتی می تواند طعم آن را بهتر کند
گاناش شکلاتی با کیفیت بالا می تواند انتخابی خوبی برای لایه های بین بیسکویت ها در طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور باشد. این ترکیب باید به دقت و با رعایت نسبت های گفته شده تهیه گردد.
4. حتما مدت زمان توصیه شده در طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور را رعایت کنید
دسر را بعد از تهیه در یخچال حداقل چند ساعت قبل از سرو قرار دهید تا خوب خنک گردد و لایه ها به خوبی باهم ادغام شوند و به اصطلاح خودش را بگیرد.
5. تزئین دسر آن را مجذوب کننده تر می نماید
برای تزئین دسر، از تراشه های شکلات، پاشش کاکائو، یا میوه ها و نارگیل بهره ببرید تا دسر را با ظاهری زیبا و شگفت آور سرو کنید.
6. بیسکویت ها باید کاملا خشک باشند
بهتر است که بیسکویت ها را قبل از استفاده خشک باشد تا لایه بندی بهتر انجام گردد و به سرعت شیر را جذب ننمایند. چون در غیر این صورت، نرم شده و فرم دسر بهم می ریزد.
سوالات متداول در خصوص طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور
شاید برایتان سوالاتی برای تهیه این دسر خوشمزه پیش آمده باشد. در این بخش سعی کردیم به مهم ترین و پرتکرارترین سوالات که می تواند به تهیه حرفه ای تر آن یاری کند، پاسخ دهیم.
آیا می توان بیسکویت دیگری را در طرز تهیه دسر یخچالی با بیسکویت پتی بور جایگزین پتی بور کرد؟
خیر. در تهیه این دسر حتماً از بیسکویت پتی بور بهره ببرید. بیسکویت های دیگر ممکن است در یخچال نرم شوند و فرم دسر را خراب نمایند.
چطور می توانیم دسر را از داخل قالب بیرون بیاوریم؟
بهتر است که قالب را برای چند ثانیه در ظرف آب جوش قرار دهید تا راحت تر آزاد گردد.
آیا می توانیم دسر بیسکویت پتی بور را در فریزر نگهداری کنیم؟
بله. اگر می خواهید دسر را برای مدت طولانی تری نگه دارید، می توانید آن را در فریزر بگذارید. اما، پیشنهاد می گردد قبل از مصرف آن را از فریزر بیرون بیاورید تا ملایم گردد.
منبع: کتاب کاله