طرز تهیه کیک شکلاتی ؛ از ساده و بدون فر تا خیس و آتش فشانی

به گزارش وبلاگ عصر نو، طرز تهیه کیک شکلاتی با روش های متنوع از ساده تا سخت و رسپی ها و تزیینات مختلف موجود است تا بتوانید این کیک خوشمزه خانگی را با هر ابزار و امکاناتی بپزید و در کنار خانواده و دوستانتان از آن لذت ببرید.

طرز تهیه کیک شکلاتی ؛ از ساده و بدون فر تا خیس و آتش فشانی

با ما همراه باشید و درباره وبلاگ تور کانادا بیشتر بدانید.

وبلاگ عصر نو | سرویس آشپزی - در طرز تهیه کیک شکلاتی حرف اول را شکلات و پودر کاکائو می زند و به همین علت باید حتما نوع مرغوب و خوشمزه آن را تهیه کنید. کیک شکلاتی خانگی از مدل کیک هایی است که پخت و آماده کردن آن به وسایل زیادی متکی نیست و شما با هر نوع ابزار و امکاناتی می توانید این کیک را به خوبی آماده و نوش جان کنید. از طرف دیگر مدل های متنوع این کیک فوق العاده محبوب باعث شده است که هر کسی با هر سلیقه ای آن را دوست داشته باشد و از خوردن کیک شکلاتی به همراه یک نوشیدنی گرم لذت ببرد. بنابراین در ادامه چند طرز تهیه کیک شکلاتی را ارائه نموده ایم.

دستوراتی که در این مطلب آمده است:

  • طرز تهیه کیک شکلاتی ساده اسفنجی
  • طرز تهیه لاوا کیک شکلاتی یا کیک شکلاتی آتشفشانی
  • طرز تهیه کیک شکلاتی بدون احتیاج به فر
  • طرز تهیه کیک شکلاتی گردویی!
  • طرز تهیه کیک شکلاتی خیس

مواد لازم برای پخت کیک شکلاتی ساده اسفنجی

مواد مورد احتیاجمقدار
آرد 2 لیوان
شکر 1 لیوان
پودر کاکائو 10 قاشق غذاخوری
کره 100 گرم
شیر ولرم 1/2 لیوان
تخم مرغ 4 عدد
شکلات تخته ای 100 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/4 قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک شکلاتی ساده در فر

  • در طرز تهیه کیک شکلاتی ساده، باید ابتدا شکلات تخته ای و کره را داخل کاسه ای عظیم و گود بریزید و روی حرارت بخار آب قرار دهید تا ذوب گردد.

نکته: کاسه را مستقیما روی شعله و حرارت قرارد ندهید زیرا امکان دارد کره و شکلات ته بگیرد و کیک بوی سوختگی بگیرد.

  • شکر و پودر کاکائو را اضافه کنید و آن ها را خوب مخلوط کنید تا موادتان یک دست گردد و پودر کاکائو گلوله گلوله نگردد.
  • پس از مخلوط کردن مواد بالا، باید شیر ولرم را اضافه کنید. دقت کنید شیر را آرام و پیوسته بریزید و در همان حال به خوبی مواد را هم بزنید تا مواد یکدست شوند. کمی هم بزنید و از روی حرارت بخار آب بردارید. سپس مواد را کنار بگذارید تا مایه کیک شکلاتی خنک گردد.
  • تخم مرغ ها را داخل کاسه ای جداگانه بشکنید و با همزن بزنید تا زمانی که کف کند و کمی غلیظ گردد. سپس مایه شکلاتی را که در مرحله قبل کنار گذاشتید به تخم مرغ های زده شده اضافه کنید و با همزن هم بزنید.
  • در این مرحله بیکینگ پودر و نمک را هم اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مایه کیک یکدست گردد.
  • در این مرحله آرد را روی مایه کیک الک کنید و به آرامی با قاشق، مواد را خوب مخلوط کنیدو یا آرد را از قبل الک کنید و در این مرحله به صورت آهسته و با هم زدن مداوم به موادتان اضافه کنید.

نکته: طریقه هم زدن آرد بسیار مهم است، دقت کنید که آرد را به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید تا مایه کیک خوب مخلوط و یکدست گردد و آرد گلوله گلوله نگردد.

  • پس از اینکه موادتان آماده شد داخل ظرفی بریزید و کنار بگذارید تا به مدت تقریبا 2 ساعت در دمای اتاق استراحت کند.
  • برای قرار دادن کیک شکلاتی در فر، ته قالب کیک کاغذ روغنی بیاندازید تا موادتان به قالب نچسبد، همچنین دیواره های قالب را نیز چرب کنید سپس مایه کیک را در قالب بریزید.
  • فر را از از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و بعد از اینکه گرم شد، کیک شکلاتی را به مدت 45 تا 60 دقیقه داخل فر قرار دهید.

نکته: اگر می خواهید از پخته شدن کیک مطمئن شوید می توانید بعد از 45 دقیقه، خلال دندان یا چاقویی را داخل کیک فرو کنید. اگر بعد از بیرون آوردنشان تمیز بودند و مواد کیک به آن ها نچسبیده بود کیکتان آماده سرو است.

  • پس از آنکه کیک پخت آن را از فر خارج کنید و کمی صبر کنید تا کیک خنک گردد. سپس کیک را از قالب خارج کنید.

مواد لازم برای تهیه لاوا کیک شکلاتی یا کیک شکلاتی آتشفشانی

مواد مورد احتیاجمقدار لازم
تخم مرغ2 عدد
زرده تخم مرغ2 عدد
شکر سفید3 قاشق
شکلات تلخ 60% تخته ای100 گرم
کره گیاهی5 قاشق
پودر کاکائو4 قاشق چایخوری
آرد3 قاشق
وانیل1/8 قاشق چایخوری

مناسب برای 4 عدد کیک کوچک

طرز تهیه کیک آتشفشانی شکلاتی در خانه

  • در طرز تهیه کیک شکلاتی لاوا یا کیک آتشفشانی باید قالب کیکتان ارتفاع زیادی دشته باشد. لاوا کیک به کیک هایی گفته می گردد که داخلشان مایه ای به صورت مذاب وجود دارد و با برش کیک از آن بیرون می ریزد؛ درست مثل آتشفشان!
  • برای تهیه کیک آتشفشانی شکلاتی، در ابتدا 4 عدد قالب کاپ کیک یا 4 فنجان با ارتفاع زیاد آماده کنید و داخلشان را با کمی کره چرب کنید. سپس یک قالب پیتزا یا سینی نسوز عظیمی بردارید و فنجان ها را درون آن بچینید.
  • سپس زرده تخم مرغ و 2 عدد تخم مرغ کامل را به همراه شکر در ظرفی گود آنقدر هم بزنید تا پف کند و لیمویی رنگ گردد.
  • در مرحله بعدی، در ظرفی دیگر، کره و شکلات تخته ای را تکه تکه کنید و به مدت 1 تا 3 دقیقه در مایکروویو بگذارید تا آب شوند و سعی کنید هر 30 ثانیه یک بار ظرف را بیرون بیاورید و هم بزنید تا ته نگیرند. می توانید ظرفتان را روی بخار آب و حرارت غیر مستقیم نگه دارید تا شکلات و کره ذوب شوند. در این حالت هم آن ها را هم بزنید تا ته نگیرند.
  • مخلوط شکلات تخته ای و کره ذوب شده را به مایه تخم مرغ و شکر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند.
  • پودر کاکائو را در مخلوط الک کنید و به آرامی به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط یکدست گردد.
  • نمک، آرد و عصاره وانیل را هم به روش بالا به مواد اضافه کنید و آن ها را هم خوب هم بزنید.
  • مایه کیک شکلاتی را به یاری قاشقی عظیم داخل قالب ها بریزید.

نکته: برای اینکار می توانید از ماسوره خامه هم بهره ببرید و یا مایه را داخل کیسه ای بریزید و سرش را سوراخ کنید و مانند قیف از آن بهره ببرید.

  • روی قالب ها را با کیسه بپوشانید و آن ها را 30 دقیق داخل یخچال بگذارید تا خودشان را بگیرند.
  • در همین حال فر را تا دمای 220 درجه سانتی گراد گرم کنید تا زمانی که می خواهید لاوا کیکتان را داخل فر بگذارید فرتان گرم باشد.
  • وقتی فنجان ها را از یخچال بیرون آوردید، آن ها را داخل قالب پیتزا یا سینی بگذارید و تا نصفه ظرفتان آب داغ بین فنجان ها بریزید. فنجان ها را به مدت 15 تا 18 دقیقه در فر قرار دهید تا لاوا کیک پخته گردد.
  • بعد از اینکه از پخته شدن کیک شکلاتی آتشفشانی مطمئن شدید، قالب ها را از فر دربیاورید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه در دمای اتاق بمانند تا سرد شوند. سپس می توانید کیک شکلاتی مذابتان را با پودر قند و یا تکه های میوه و … تزیین و سرو کنید.

مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی بدون احتیاج به فر

مواد لازممقدار
آرد2 پیمانه
شکر1 پیمانه
بکینگ پودر2-3 قاشق چایخوری
وانیلنوک قاشق چایخوری
آبلیمو2 قاشق غذا خوری
پودر دارچیننوک قاشق چایخوری
پودر کاکائو3-4 قاشق غذا خوری
نمک1 قاشق چایخوری
روغن2/3 پیمانه
آب گرم1 و 2/3پیمانه

طرز تهیه کیک شکلاتی قابلمه ای بدون احتیاج به فر

  • ابتدا قابلمه ای را که می خواهید داخل آن کیک شکلاتی بپزید را روی گاز روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم گردد.
  • آرد و نمک و بکینگ پودر و پودر کاکائو را داخل ظرف گود عظیمی بریزید و خوب هم بزنید تا یک دست شوند. از قلم نیاندازید آرد را الک کنید تا گلوله گلوله نگردد.
  • پودر دارچین و وانیل را به مواد بالا اضافه کنید و دوباره به خوبی هم بزنید تا زمانی که مواد یکدست شوند.
  • در ظرفی جداگانه شکر و روغن و آب گرم را مخلوط کنید تا شکر کمی حل گردد و سپس به مخلوط آرد که در مرحله قبلی آماده کردید اضافه کنید.
  • بعد از اینکه مواد بالا را خوب هم زدید و مواد به خوبی با هم مخلوط شدند، آبلیمو را اضافه کنید.
  • داخل قابلمه را با کمی روغن و یا کره چرب کنید تا مایه کیک شکلاتی به ظرفتان نچسبد.
  • سپس مواد را داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی شعله پخش کن گاز قرار دهید. روی در قابلمه، دم کنی بگذارید و در قابلمه را خوب چفت کنید تا اطرافش باز نباشد.
  • بعد از گذشت 1 تا 1 ساعت و نیم کیک را چک کنید. می توانید از روش خلال دندان یا چاقو که در بالا شرح دادیم بهره ببرید.
  • بعد از اینکه کیک پخت زیر گاز را خاموش کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا 15 دقیق کیک شکلاتی استراحت کند و خنک گردد. این کار باعث می گردد پف کیک نخوابد.
  • برای اینکه کیک را از قابلمه در بیاورید باید قابلمه را روی ظرفی صاف، برعکس برگردانید درست مثل در آوردن ته چین!
  • حالا کیکتان آماده سرو است و می توانید روی آن را با سس شکلات یا میوه و پودر قند تزیین کنید.

مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی گردویی!

مواد لازممقدار
آرد الک شده1 و 1/3 پیمانه
تخم مرغ2 عدد
شکر قهوه ای1/4 پیمانه
شکر3/4 پیمانه
شیر1/2 پیمانه
کره آب شده60 گرم
گردو درشت خرد شده2 پیمانه
پودر کاکائو1/2 پیمانه
بکینگ پودر1 قاشق مرباخوری
وانیل1/2 قاشق مرباخوری

طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو

  • در طرز تهیه کیک شکلاتی با گردو، قبل از آماده کردن مایه کیک شکلاتی، باید ابتدا فر را روی دمای 170 درجه روشن کنید تا گرم گردد.
  • قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و کف و کناره های آن را با کره و یا روغن چرب کنید و رویش کمی آرد بپاشید تا کیکتان پس از پخته شدن به آن نچسبد.
  • برای درست کردن مایه کیک شکلاتی ابتدا آرد، بکینگ پودر و وانیل را الک نموده و داخل ظرف گود عظیمی به خوبی با هم مخلوط کنید.
  • تخم مرغ و شکرها را داخل ظرفی جداگانه با همزن برقی 4-3 دقیقه با دور تند هم بزنید و یا با هم زن معمولی و یا چنگال آنقدر هم بزنید تا کمی پف کند.
  • مخلوط تخم مرغ و شکر را به مخلوط آرد و … اضافه کنید و به آن ها شیر و کره را نیز اضافه کنید و سپس مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه کیک شکلاتی کاملا یکدست گردد.
  • مواد خشک را به الک کنید و به آرامی به مواد بالا اضافه کنید و خیلی کم و به آرامی هم بزنید در حدی که مخلوط شوند.
  • گردو را که از قبل ریز خرد نموده اید به مواد بالا اضافه کنید و با قاشق یا لیسک خوب مخلوط کنید تا به صورت یکدست در مایه کیک پخش گردد.
  • مواد را داخل قالبتان بریزید و داخل فر قرار دهید. حداقل باید 20 دقیقه در فر بماند و بعد از آنکه از پخت کیک مطمئن شدید می توانید کیک را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک گردد.

مواد اولیه برای تهیه کیک شکلاتی خیس

مواد مورد احتیاجمقدار لازم
آرد 2 لیوان
شکر1/5 لیوان
پودر کاکائو4 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر2 قاشق چایخوری
روغن1/5 لیوان
شیر1/5 لیوان
تخم مرغ3 عدد
وانیل1 قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک شکلاتی خیس در خانه

  • ابتدا در طرز تهیه کیک شکلاتی خیس، باید ظرف یا قالب کیک موردنظرتان را انتخاب کنید و داخل آن را خوب چرب کنید و مقداری آرد سفید روی آن بپاشید تا کیک به آن نچسبد.
  • در ظرفی دیگر شکر و پودر کاکائو را با هم مخلوط می کنید تا کاملا یکدست شوند.
  • در ادامه به مواد بالا شیر را اضافه کنید و با هم مخلوطشان کنید.

نکته: اگر می خواهید برای هم زدن مواد بالا از همزن برقی بهره ببرید بهتر است بعد از اضافه کردن شیر، مواد را ابتدا با قاشق یا همزن دستی، هم بزنید تا مواد خیس شوند و سپس از همزن برقی بهره ببرید.

  • بعد از حدود 3 دقیقه که مواد را هم زدیدنوبت اضافه کردن روغن مایع است. روغن را به آرامی به مایه کیک شکلاتی اضافه کنید و برای مدت 5 دقیقه به خوبی هم بزنید تا مواد غلیظ شوند.
  • بعد از اینکه مواد به غلظت رسید به اندازه یک لیوان از مایه را بردارید و کنار بگذارید تا بعد از پختن برای تزیین کیک بهره ببرید.
  • تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه بشکنید و آن ها را دانه دانه به مواد بالا اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
  • آرد و بیکینگ پودر و وانیل را مخلوط کنید و چند بار الک کنید تا یکدست شوند و گلوله گلوله نشوند. سپس آن ها را به آرامی به مواد کیک شکلاتی اضافه کنید و هم بزنید.
  • مواد را درون قالبی بریزید و قالب را حدود 30الی 35 دقیقه درون فر قرار دهید. و بعد از آن که از پخت کیک مطمئن شدید، قالب را از فر خارج کنید.
  • کیک را برش دهید و قبل از سرد شدن روی آن، سس شکلاتی که در مراحل قبل از مایه کیک جدا نموده بودید را بریزید.

در آخر

طرز تهیه کیک شکلاتی روش های متفاوتی دارد و دست شما را باز می گذارد تا پخت این دسر خوشمزه را با سلیقه خودتان امتحان کنید. اگر به انواع کیک علاقه دارید مطلب طرز تهیه چیز کیک شکلاتی بدون فر و با فر و طرز تهیه کیک فنجانی شکلاتی با تزیین گاناش را از دست ندهید.

همچنین شما می توانید در قسمت نظرات و پرسش ها تجربیاتتان را در اختیار ما و دیگر مخاطبان وبلاگ عصر نو قرار دهید.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کیک شکلاتی ؛ از ساده و بدون فر تا خیس و آتش فشانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک شکلاتی ؛ از ساده و بدون فر تا خیس و آتش فشانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید