طرز تهیه لاته یا کافه لاته در منزل
به گزارش وبلاگ عصر نو، لاته ایتالیایی یا کافه لاته تقریبا معروفترین نوشیدنی گرم در دنیای قهوه هاست که بر پایه اسپرسو تهیه می شود. این قهوه خوشمزه به دو دلیل معروف است: اول این که نسبت به اسپرسوی ایتالیایی تلخی کمتری دارد (به خاطر وجود شیر بیشتر) و همچنین به خاطر نقش و نگارهایی که روی آن با فوم شیر یا کف شیر ترسیم می کنند. نکته جالب این است که طرز تهیه لاته بسیار آسان است و می توانید به راحتی آن را در منزل تهیه کنید و لذت ببرید.
مواد اولیه برای تهیه لاته قهوه، آب جوش، شیر سرد و مقداری شکر (در صورت ترجیح) است. اساس لاته از یک الی دو شات اسپرسو، شیر به مقدار دو لایه و یک لایه نازک فوم شیر تشکیل شده است.
لته یا قهوه لته را می توانید در خانه با ساده ترین وسایل تهیه کنید و یا اگر دوست داشتید با استفاده از فرنچ پرس، موکاپات و حتی اسپرسوساز یک فنجان کافه لاته درست کرده و از آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کافه لاته
- قهوه فوری دو قاشق غذاخوری
- شکر دو قاشق مرباخوری
- آب جوش چهار قاشق غذاخوری
- شیر یک لیوان و نیم
طرز تهیه کافه لاته
مرحله اول
اولین کار برای درست کردن یک لاته خوشمزه این است که شیر را روی حرارت ملایم جوش بیاورید و کناری بگذارید.
مرحله دوم
حالا باید اسپرسو را تهیه کنید. برای این کار یک قاشق از قهوه فوری را در هر فنجان ریخته و آب جوش را اضافه کنید. اگر دوست داشتید می توانید یک قاشق مرباخوری شکر را نیز در این مرحله داخل لاته خود بریزید و خوب هم بزنید تا داخل قهوه حل گردد.
مرحله سوم
حالا برای تهیه فوم شیر می توانید از فرنچ پرس و یا یک ظرف شیشه ای دردار استفاده کنید. شیر را تا یک سوم فرنچ پرس ریخته و با استفاده از اهرم آن 7 الی 8 بار شیر را هم بزنید تا کف آن جدا گردد. اگر فرنچ پرس نداشتید شیر را در ظرفی دردار بریزید و محکم چند بار تکان بدهید تا کف کند.
مرحله چهارم
حالا لایه زیر کف شیر را که شیر خالص است داخل فنجان ها بریزید و کف را به آهستگی روی فنجان خالی کنید. می توانیدبا استفاده از خلال دندان شکل های رایجی مثل قلب یا اشکال هندسی منظم را روی لاته خودتان طراحی کنید.
نکات و فوت وفن های لازم برای تهیه کافه لاته
- در طرز تهیه لاته می توانید از قهوه فوری یا قهوه های ترکیبی با درصد عربیکای بالاتر برای درست کردن قهوه لاته خودتان استفاده کنید.
- این قهوه خوشمزه شیرین تر از اسپرسوست. بنابراین اگر طعم تلخ اسپرسو را دوست ندارید می توانید لته را جایگزین آن کنید.
- لته ای که امروز می شناسیم از طریق امریکایی ها ابداع شده است و نزدیکی بسیار زیادی به کاپوچینوی ایتالیایی دارد.
- پر چرب بودن شیر برای درست کردن کافه لاته و در آوردن لاته آرت مهم است. به این ترتیب می توانید از وجود فوم مخملی با ضخامت یکسان مطمئن باشید.
- اگر می خواهید فوم شیر خودتان را با استفاده از فرنچ پرس تهیه کنید بیشتر از 12 بار نباید از اهرم صافی آن برای هم زدن شیر استفاده کنید.
- با تمرین می توانید نقوش زیبای لاته آرت را روی قهوه تان اجرا کنید.
- برای سرو قهوه لته از فنجان های بزرگتر با دهانه گشاد استفاده می گردد.
تاریخچه کافه لاته
اگر بخواهیم در ساده ترین حالت ممکن بگوییم لته چیست باید بگوییم: لاته قهوه ای است که از ترکیب اسپرسو با شیر و کف شیر ایجاد می گردد. این نوشیدنی در انواع مختلف از جمله گرم و سرد وجود دارد و یکی از محبوب ترین نوشیدنی های اسپرسو در سراسر جهان به شمار می آید.
لاته به طور سنتی به عنوان قهوه صبحانه در نظر گرفته می گردد. و احتمالا می توان ردپای تاریخچه آن را در قرن هفدهم ردیابی کرد، حتی با وجودی که وجود این قهوه در کافه ها از قرن بیستم رواج یافت. منشا این قهوه ایتالیاست، اگرچه سال هاست که در سرتاسر اروپا و بریتانیا مورد استفاده قرار می گیرد.
خوب است بدانید که اگرچه این نوشیدنی یکی از محبوب ترین نوشیدنی های بر پایه اسپرسو در اروپاست اما نسخه تجاری این نوشیدنی اختراع آمریکایی هاست.
از نظر زبانی، کلمه انگلیسی latte نسخه کوتاه شده کلمه caffe latte ایتالیایی است. در کشورهای دیگر از جمله فرانسه به این نوشیدنی معمولا عنوان café au lait (فرانسوی) و در اسپانیا به آن cafe con leche می گویند که به قهوه با شیر ترجمه می گردد. بنابراین بسته به کشوری که به آن سفر می کنید این قهوه را با اسامی لاته، لیت یا لچه خواهید دید.
لاته یا لته؟ کدام درست است؟
اگر تا به امروز می گفتید لته، باید به شما بگوییم اشتباه تلفظ می کردید چون تلفظ درست این قهوه، لاته (latte) است.
تفاوت کاپوچینو و لاته چیست؟
اصلی ترین تفاوت در طرز تهیه لاته و طرز تهیه کاپوچینو به مقدار شیرشان برمی گردد. کاپوچینو حاوی شیر کمتری نسبت به لاته است.
هر دو نوشیدنی با یک یا دو شات اسپرسو تهیه می شوند و کاپوچینو معمولا حاوی حدود 25 میلی لیتر اسپرسو و 100 میلی لیتر شیر بخار داده شده است تا کاملا در یک فنجان 160 میلی لیتری قرار گیرد اما لاته در یک فنجان بسیار بزرگ تر سرو می گردد، بنابراین لاته حاوی حداقل دو برابر شیر نسبت به کاپوچینو است.
لاته آرت چیه؟
یکی از سوالاتی که بعد از دیدن لاته به فکر بیشتر مردم می رسد این است که لته آرت چیست. لاته آرت یک تکنیک خاص برای ریختن شیر به روی اسپرسوست.
منبع: کتاب کاله