زمان خیس خوردن حبوبات ؛ خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم؟ ، نفخ حبوبات را با این دو روش ساده بگیرید

به گزارش وبلاگ عصر نو، خیس کردن حبوبات یکی از روش های مهم برای گرفتن نفخ حبوبات است که به زودتر پخته شدن حبوبات نیز یاری زیادی می نماید اما نحوه هر کدام از این حبوبات با یکدیگر فرق دارد.

زمان خیس خوردن حبوبات ؛ خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم؟ ، نفخ حبوبات را با این دو روش ساده بگیرید

به گزارش وبلاگ عصر نو، خیس کردن حبوبات قبل از پختن دارای فواید زیادی است. این روش به کاهش زمان پخت و پز لازم برای حبوبات یاری می نماید و بعلاوه باعث حذف قندهای تولیدکننده گاز و سخت شدن هضم آنها می گردد. با خیس کردن حبوبات و دور ریختن آب، مطمئن می شویم که آنها تا حد امکان تمیز هستند و هیچ گونه کثیفی، ماده خارجی یا باکتری را در خود نگه نمی دارند. مدت زمان خیس کردن و پخت حبوبات فرق دارد. برای حبوبات مختلف، شیوه های خیس کردن و زمان پخت متفاوتی وجود دارد که در این بخش به آنها می پردازیم.

مدت خیس کردن لوبیا چشم بلبلی

خیس کردن برای 10-12 ساعت و پخت برای 50 دقیقه.

مدت خیس کردن لوبیا برای قورمه سبزی

خیس کردن برای 10-12 ساعت و پخت بین 50 تا 90 دقیقه.

مدت خیس کردن ماش و نخود

خیس کردن تا 10 ساعت و پخت بین 50 تا 90 دقیقه.

مدت خیس کردن لوبیا چیتی

خیس کردن بین 8-12 ساعت و پخت برای لوبیا چیتی 90 دقیقه و برای نخود سبز 90 دقیقه.

مدت خیس کردن لپه برای قیمه

لپه جزو حبوباتی است که احتیاج به خیس کردن ندارد و در صورت تمایل می توانید 20-30 دقیقه آن را خیس کنید. مدت زمان پخت آن هم با توجه به مرغوبیت لپه، کمتر از یک ساعت است.

مدت خیس کردن عدس و دال عدس

این حبوبات خیس کردن نمی خواهند و پختشان به ترتیب 40 و 30 دقیقه است.

زیاد خیس کردن حبوبات

اگر حبوبات برای مدت طولانی در آب خیس بمانند، ممکن است روی سطح آب یک لایه کفی ظاهر گردد که باعث ترش شدن حبوبات و خراب شدن طعم غذا می گردد. برای صرفه جویی در زمان، می توانید ظرف حاوی حبوبات و آب را در یخچال یا در کنار پنجره قرار داده تا از خراب شدن محصول جلوگیری کنید.

خیس کردن حبوبات با آب سرد یا گرم

برای خیس کردن حبوبات بهتر است از آب سرد بهره ببرید. اگر حبوبات برای مدت زمان طولانی در آب گرم باقی بمانند، ممکن است باعث اسیدی شدن محیط آب شده و در نهایت به آنها طعم و عطر نامطبوعی بدهد. برای خیس کردن بهتر، می توانید از آب تصفیه شده یا آب معدنی بهره ببرید تا حبوبات ناخالصی های موجود در آب را جذب نکنند. اگر دسترسی به آب تصفیه شده ندارید، می توانید از آب جوشیده بهره ببرید.

روش های مختلف برای خیساندن حبوبات

چند روش در مطالب قبلی برای خیس کردن حبوبات و گرفتن نفخ حبوبات آموزش دادیم و در ادامه 2 روش دیگر را هم به آنها اضافه خواهیم کرد.

روش سنتی (8-12 ساعت)

حبوبات را در یک کاسه قرار دهید و آب سرد بریزید تا سطح آنها را بپوشاند.

حبوبات را برای 8 تا 12 ساعت خیس کنید یا در صورت امکان تمام شب را (حدود 12 ساعت) در آب بگذارید.

پس از خیس کردن، حبوبات را آبکش کنید و آب آن را دور بریزید. توجه کنید که حبوبات ممکن است پس از خیس کردن چروک به نظر برسند، اما پس از پخت آنها به حالت قبلی باز خواهند گشت.

روش داغ (24 ساعت)

حبوبات را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و برای هر 2 فنجان حبوبات، 10 فنجان آب اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید آب به مدت 3 دقیقه بجوشد.

حبوبات را از روی حرارت بردارید و آنها را پوشانده و اجازه دهید به مدت 24 ساعت در آب بماند.

به گزارش وب گاه نمناک، پس از انتها مدت زمان خیس کردن، آب حبوبات را دور بریزید و آن را به غذای خود اضافه کنید.

منبع: همشهری آنلاین

به "زمان خیس خوردن حبوبات ؛ خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم؟ ، نفخ حبوبات را با این دو روش ساده بگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمان خیس خوردن حبوبات ؛ خیساندن حبوبات با آب سرد یا گرم؟ ، نفخ حبوبات را با این دو روش ساده بگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید