در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد گردشگری است

به گزارش وبلاگ عصر نو، ایسنا/ براساس سخنان عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا، در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد گردشگری است.

در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد گردشگری است

دکتر حسن سجادزاده پیرامون اینکه در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد جهانگردی است، اظهار کرد: امروز با توجه به کمبود آب و مسائل زیست محیطی نمیتوان گفت کشاورزی محور توسعه همدان است و باید جهانگردی را سرلوحه همه مسائل و پیوست های برنامه های استان در نظر بگیریم. وی ادامه داد: متاسفانه در همدان همه شعار جهانگردی می دهند اما در عمل اتفاق خاصی نمی افتد و در این زمینه آسیب شناسی و مسائل زیادی وجود دارد. یکی از مسائل این حوزه بحث سرمایه گذاری است، چرا که جهانگردی را سرمایه گذار راه می اندازد. بنابراین بخش خصوصی اهمیت فوق العاده ای دارد.

در جذب سرمایه گذار پیروز نبوده ایم

سجادزاده با بیان اینکه استان همدان هنوز نتوانسته در جذب سرمایه گذار و بخش خصوصی پیروز باشد و قدم های ارزنده ای بردارد، اضافه نمود: 16 برند جهانگردی وجود دارد که اغلب آنها در همدان می تواند اتفاق بیفتد. این مدرس دانشگاه توضیح داد: با توجه به دارایی ها و برندهای استان چندین مسئله حائز اهمیت است که می توانیم در برنامه های توسعه جهانگردی همدان مدنظر داشته و برای آنها برنامه ریزی کنیم و بویژه در حوزه های تاریخی و طبیعی میتوان کارهای زیادی کرد و این موضوع شعار نیست.

همدان پتانسیل های فراوانی برای جهانگردی دارد

به گفته وی، مجموعه فاخر بافت تاریخی همدان، تپه ها و کوره های قدیمی در محورهای ورودی شهر از سمت تهران، کاروانسراها، سراها، خانه های تاریخی و شاخصه های تاریخی بسیاری در شهر وجود دارد که فرصت مناسبی برای رونق جهانگردی است. سجادزاده توضیح داد: همدان در حوزه طبیعی یک باغ شهر است و پتانسیل های فراوانی مانند کوه ها، تپه ها چشمه ها، قنات ها و رود دره ها را دارد که میتوان در زمینه جهانگردی روی آنها مانور داد و به عنوان مثال سالانه تعداد فراوانی بازدیدنماینده از غار علیصدر تماشا می نمایند.

مبنا را بر جهانگردی کشاورزی پایدار کنیم

وی با اشاره به اینکه راجع به جهانگردی تاریخی و طبیعی همدان بسیار صحبت شده، بیان کرد: اگر کشاورزی را محور نخست و جهانگردی را محور دوم توسعه همدان بدانیم می توانیم تعاملی تحت عنوان جهانگردی کشاورزی به وجود بیاوریم که هر دو محور دیده شوند. سجادزاده ادامه داد: همدان دارای سایت های بسیار خوبی برای رونق جهانگردی کشاورزی است و در دامنه های شمالی الوند، جنوب و شمال شهر این پتانسیل ها وجود دارد به عبارت دیگر در سطح استان و شهر همدان سایت های خوبی داریم و می توانیم مبنا را بر جهانگردی کشاورزی پایدار کنیم.

جهانگردی کشاورزی می تواند جهشی را در همدان ایجاد کند

مدیر گروه شهرسازی دانشگاه بوعلی سینا در ادامه بیان کرد: در حال حاضر روی مجموعه 240 هکتاری باغ میوه همدان برای توسعه جهانگردی کشاورزی کار می کنیم. علاوه بر این دانشگاه بوعلی حدود 900 هکتار زمین در روستای دستجرد دارد که 50 هکتار آن زیر کشت می رود. بنابراین میتوان با رویکرد جهانگردی کشاورزی این سایت ها را فعال کرد و شاهد عرضه، فروش، فراوری و توزیع انواع محصولات بومی بود. وی با تاکید بر اینکه جهانگردی کشاورزی می تواند جهش خاصی از نظر توسعه پایدار در همدان ایجاد کند، گفت: اما و اگرهای زیادی در این زمینه وجود دارد که جذب بخش خصوصی، مدیریت یکپارچه شهری و اهمیت به پژوهش های دانشگاهی از جمله مواردی است که می تواند تسهیل گر این موضوع باشد.

جهانگردی یا ضد جهانگردی!

سجادزاده توضیح داد: متاسفانه دانشگاه در حوزه جهانگردی کنار گذاشته شده است و همین مسئله باعث شده بسیاری از کارهایی که به نام جهانگردی انجام می گردد به ضد جهانگردی تبدیل گردد. ضد جهانگردی یعنی ساختن پل ها و تقاطع های غیرهمسطحی که هزاران میلیارد هزینه می برد اما در عمل دود و ترافیک را به خورد مردم می دهد، ضد جهانگردی یعنی توسعه های بی رویه شهر که در طرح جامع آمده و جورقان را به شهر وصل می نماید و باعث از بین رفتن زمین های کشاورزی و جهانگردی و پتانسیل های همدان می گردد.

این مدرس دانشگاه اضافه نمود: در بافت تاریخی شاهد از بین رفتن خانه های قدیمی هستیم که با محور جهانگردی سنخیت ندارد. بنابراین جهانگردی در همدان تنها یک شعار است و مدیران فقط کاریکاتوری از جهانگردی را در محافل بیان می نمایند و در عمل با جهانگردی پایدار و درآمدهای پایدار از راه جهانگردی فرسنگ ها فاصله داریم.

حرمت شهر شکسته شده است

وی با بیان اینکه هر کاری در شهر انجام می دهیم باید براساس راهکار های زیست محیطی باشد، اظهار کرد: همدان باغ شهری با ظرفیت تعیین بوده است. بنابراین محدوده شهر همدان، حریم شهر است اما امروز حریم شهر را شکستیم و وقتی حریم شهر شکسته گردد حرمت شهر می شکند و حرمت شهر یعنی حرمت زیست محیطی، اجتماعی و مالی. به عقیده سجادزاده وقتی از همه طرف همدان و خط محدوده شهر را بزرگ می کنیم باعث می گردد روستاهایی که قابلیت جهانگردی دارند از بین بروند و به مرور به کشاورزی فاضلابی، محلی برای ساخت وساز و سپس به حومه نشینی تبدیل شوند.

سرمایه های ملی طبیعی شهر از بین رفته اند

وی توضیح داد: در طی زمان در همدان خورندگی و خزش شهری وجود داشته که سرمایه های ملی طبیعی شهر را از بین برده است، مسئولان هم استدلال می نمایند به علت بالا رفتن جمعیت احتیاج به زمین داریم درصورتیکه این رویکرد درستی نیست و متاسفانه از فناوری های نوین در شهر استفاده نمی کنیم و شهر را فقط به صورت افقی توسعه می دهیم. به گفته سجادزاده جهانگردی زنجیره به هم پیوسته ای است و باید برای ماندگاری جهانگرد در شهر برنامه داشته باشیم اما چون جهانگردی را به صورت نقطه ای و جزیره ای می بینیم در این امر پیروز نبوده و فرصت هایی را در زمینه تبلیغات، زیر ساخت و بسترسازی مهیا نکرده ایم.

جهانگردی همدان به آب و هوای پاک احتیاج دارد

عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه یکی از قابلیت های جهانگردی آب و هوای پاک است، گفت: به عنوان مثال جهانگردی سالمند، پزشکی و علمی وابسته به آب و هوای همدان است اما با شرایط فعلی و انبوه خودروها آیا می تواند مزیت های جهانگردی باشند. از طرف دیگر متاسفانه مسئولان این مسائل را به شوخی می گیرند و فرآیندها را ضدجهانگردی پیش می برند. وی با اشاره به اینکه تا به امروز کارگروه های جهانگردی در حوزه های مختلفی تشکیل شده و نتیجه ای نداشته، اضافه نمود: متاسفانه در این جلسات منظره خوبی تعریف نمی گردد و بیشتر شبیه جلسات دورهمی است، علاوه بر این زمانی که نتایج جلسات به شهرداری و استانداری می رود ارزشی برای آن قائل نیستند.

سند جامع جهانگردی تهیه گردد

سجادزاده در انتها بیان کرد: همدان احتیاج به تهیه سند جامع جهانگردی دارد که به وسیله مراکز دانشگاهی تهیه گردد نه شرکت مشاور، بنابراین باید به جایی برسیم که همه طرح ها و برنامه ها دارای پیوست جهانگردی باشد و این امر مدیریت معتقد به جهانگردی می خواهد.

منبع: همگردی

به "در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد گردشگری است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در برنامه های کلان شهر همدان رویکردها ضد گردشگری است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید