خواص درمانی و تغذیه ای خربزه
به گزارش وبلاگ عصر نو، خواص خربزه بیشمار است و مصرف خربزه از سوی امامان نیز توصیه شده است. خربزه برطرف کننده یبوست و یاری کننده به هضم غذا، افزاینده ادرار و دفع کننده کم خونی و سنگ مثانه و تولیدکننده عرق در بدن. به طور کامل به خواص و فواید و در عین حال به مضرات خوردن خربزه می پردازیم.

گیاه شناسی خربزه
خربزه گیاهی یک ساله با گونه های بسیار متنوع است. این میوه شیرین و آبدار از تیره کدوئیان محسوب شده، بوته آن کوتاه و ساقه هایش روی زمین می خوابند. بخش های مورد استفاده این گیاه علاوه بر میوه، تخم خربزه، ریشه و گل آن است که در طب سنتی برای درمان بعضی بیماری ها استفاده می شود.ارزش غذایی خربزهخربزه منبع بسیار خوبی برای ویتامین های (ث)، (آ) و ویتامین (ب3) است. بعلاوه سرشار از پتاسیم و فیبر غذایی می باشد.
جدول ارزش غذایی و خواص خربزه
خواص خربزه (طبیعت و خواص درمانی)طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر است که البته هرچه خربزه شیرین تر باشد گرمی و تری آن بیشتر است. بعضی از مهم ترین خواص خربزه و فواید مصرف آن شامل موارد زیر می شود.
اشتها آور: خوردن میوه خربزه برای تقویت اشتها مفید است و خوردن آن باعث هضم بهتر غذا می شود.
التیام سوختگی: یکی از خواص خربزه کنترل و التیام سوختگی در دقایق اول است. به علت آن که گوشت خربزه یک ماده ضد تورم به شمار می رود لذا به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن استفاده می شود. مالیدن مغز میوه خربزه بر روی ناحیه سوخته باعث التیام و تسکین درد ناحیه آسیب دیده می شود.
یاری به پیشگیری و دفع سنگ کلیه: خاصیت مدر بودن یکی دیگر از خواص خربزه است. این میوه به علت دارا بودن پتاسیم بسیار مدر است، لذا باعث دفع مواد زاید و سموم موجود در خون شده و به فعالیت و شستشوی مثانه و کلیه ها یاری نموده و از احتباس ادرار و سنگ مجاری ادرار ممانعت می نماید. در طب سنتی از میوه و ریشه آن برای درمان اختلالات مجاری ادرار استفاده می شود.
دفع کرم و انگل روده: خوردن میوه خربزه برای برطرف عفونت، کرم و انگل های روده ای بسیار مفید است و خاصیت ضد عفونی و ضد میکروب دارد.
برطرف خستگی و عطش: خربزه از میوه های بی نظیر تابستان است که خوردن آن باعث برطرف عطش و خستگی از فرد می شود. این میوه به علت داشتن محتوای آب بالا، مواد قندی را فورا جذب خون نموده و از همین رو باعث بالا رفتن قند خون، برطرف خستگی و گرمازدگی می شود.
درمان یبوست: خربزه خاصیت ملین داشته و برای درمان یبوست مفید است.
مفید برای سلامت و طراوت پوست: میوه خربزه سرشار از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین ث است که در افزایش طراوت و شادابی پوست بسیار مفید است. بعلاوه خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
برطرف کم خونی: خوردن میوه خربزه برای اشخاص مبتلا به کم خونی بسیار مفید است،
درمان بیماری های لثه: مصرف خربزه برای برطرف و بهبود بیماری های لثه مفید است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در خربزه با آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد در بدن مقابله می نماید. در نتیجه تمام این ترکیبات مهم درخربزه، از بسیاری سرطان ها پیشگیری می نماید و می تواند در درمان بسیاری از آنها مفید باشد. کاهش خطر ابتلا به سرطان های سینه، دهان، ریه و روده بزرگ از جمله مهم ترین خواص خربزه هستند.
مضرات خربزه (توصیه های پزشکی و موارد منع مصرف)مصرف زیاد خربزه در بیشتر افراد ایجاد نفخ و درد در ناحیه معده و روده می نماید، بنابراین ضروری است از زیاده روی در مصرف آن اجتناب نمود.
خوردن خربزه برای بیماران دارای درد سینه و تب زیان دارد و باعث تشدید بیماری و ایجاد تب های صفراوی می شود.
خوردن زیاد خربزه برای طحال مضر است.
به علت بالا بودن مقدار قند موجود در خربزه و تقویت اشتها که از مهم ترین خواص خربزه است، افراط در مصرف آن باعث ایجاد چاقی شده و برای بیمارن دیابتی موجب افزایش بیش از حد قند خون می شود.
خوردن خربزه و عسل به همراه هم مضر است و ایجاد ورم روده می نماید.
خوردن خربزه در بعضی افراد ایجاد حساسیت نموده، باعث ایجاد سردرد، سوزش گلو و ... می شود.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون