خواص انبه برای سلامتی و طرز تهیه یک اسموتی
به گزارش وبلاگ عصر نو، تاریخچه انبه، ارزش تغذیه ای و حقایق جالبی درمورد آن
انبه میوه آبدار و خوش مزه ای است و طعم آن می تواند تجربه گرمسیری لذت بخشی برای جوانه های چشایی شما فراهم کند. اما آیا می دانستید انبه مقدار مناسبی ویتامین، مواد معدنی و آنزیم های مفید برای سلامتی دارد و اینکه ماده غذایی پرفیبری است و سرشار از آنتی اکسیدان است؟ درست است. تعجبی ندارد که به انبه، پادشاه میوه ها می گویند.
انبه چیست؟
انبه نوعی میوه گرمسیری بیضی شکل، آبدار و گوشتی با بافتی نرم و لطیف است. این میوه هسته دار از دو بخش عمده تشکیل شده است: قسمت گوشتی بیرونی و هسته. قسمت گوشتی، هسته را دربرمی گیرد و در داخل هسته هم، دانه انبه واقع شده است. نارگیل، گیلاس، آلو، هلو، زیتون و خرما هم میوه هایی از همین دسته اند.انبه، طعمی بین هلو و آناناس دارد و مانند آناناس، حاوی بیش از 20 ویتامین و ماده معدنی است. درخت انبه ازجمله درختان همیشه سبز است که تقریبا فقط در منطقه ها گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. پوست انبه ممکن است به رنگ های مختلف باشد: از سبز تا قرمز، از زرد تا نارنجی، اما گوشت داخلی انبه معمولا زرد طلایی است.
حدود 300 یا 400 سال بعد از میلاد مسیح، انسان ها دانه های انبه را از آسیا به خاورمیانه، شرق افریقا و امریکای جنوبی آوردند و اولین بار در مالزی، آسیای شرقی و همچنین شرق افریقا کِشت کردند. اما درنهایت مکتشفان پرتغالی، انبه را به مردم افریقا و برزیل معرفی کردند.
محبوبیت انبه هر روز بیشتر شد، به طوری که امروزه، پرمصرف ترین میوه در جهان است. نکته ای جالب: دادن سبدی از انبه به فردی در هند، نشانه دوستی است.
به طور خلاصه، انبه ها میوه های محبوبی هستند که مواد مغذی بسکمک دارند.
ارزش غذایی انبهانبه به خانواده گیاه گل دار آناکاردیاسه تعلق دارد و نام علمی آن Mangifera indica L است. انبه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هاست.
یک فنجان انبه قطعه قطعه شده، حاوی موارد زیر است:
100 کالری انرژی؛
28 گرم کربوهیدرات؛
3 گرم فیبر؛
0.8 گرم پروتئین؛
46 میلی گرم ویتامین سی (76درصد ارزش روزانه(DV))؛
1262 واحد ویتامین آ (35درصد ارزش روزانه)؛
23.1 میکروگرم فولات (20درصد ارزش روزانه)؛
0.2 میلی گرم ویتامین ب6 (11درصد ارزش روزانه)؛
1.8 میلی گرم ویتامین ای (9درصد ارزش روزانه)؛
0.2 میلی گرم مس (9درصد ارزش روزانه)؛
6.9 میکروگرم ویتامین کا (8درصد ارزش روزانه)؛
257 میلی گرم پتاسیم (7درصد ارزش روزانه).
انبه همچنین حاوی کلسیم، آهن، مهمیم و آنتی اکسیدان های قدرتمندی مانند زیگزانتین، کوئرستین، آستراگالین و بتاکاروتن است.
12 فایده بسیار مهم انبه برای سلامتیبرای نشان دادن مزایای انبه برای سلامت، پژوهش ها همچنان ادامه دارند، ازجمله تحقیق جدیدی که در دانشگاه ایالتی اوکلاهاما انجام شد. اما در اینجا می خواهیم به 12 مورد از فواید بسیار مهم انبه برای سلامت بپردازیم و حداقل 12 علت بیاوریم که چرا باید انبه بیشتری به رژیم غذایی مان اضافه کنیم.
1. سطح قند خون را پایین می آوردبه تازگی معین شده است مصرف انبه با کاهش قند خون در میان بزرگ سالان چاق، مرتبط است. البته مصرف منظم انبه در این افراد باعث کاهش وزن نشده است، اما تأثیر مثبتی بر قند خون شان داشته است. در همین حال، سایر پژوهش ها نشان می دهند مصرف انبه باعث کنترل قند خون و همچنین کنترل گلیسمی می شود.
2. فشار خون را کنترل می کندازآنجاکه انبه ها غنی از مهمیم و پتاسیم اند و همچنین سدیم کمی دارند، راهی طبیعی برای کاهش فشار خون هستند. حدود 70میلیون بزرگ سال امریکایی به فشار خون بالا مبتلا هستند، یعنی تقریبا 1 نفر از هر 3 نفر بزرگ سال، درحالی که فقط نیمی از آنها فشار خون شان را تحت کنترل دارند. بیماری فشار خون، آن قدر خطرناک است ک به آن قاتل خاموش می گویند.
3. سلامت مغز را افزایش می دهدانبه به عنوان یکی از مواد غذایی بسیار مفید برای سلامت مغز، حاوی ویتامین ب6 است که برای حفظ عملکرد مغز، ضروری است. ویتامین ب6 و سایر ویتامین های گروه ب برای حفظ انتقال دهنده های عصبی سالم، حیاتی اند و همچنین به داشتن خلق وخوی خوب و الگوهای خواب سالم کمک می کنند.
4. در برابر دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، از شما محافظت می کندانبه حاوی آنتی اکسیدان زیگزانتین است. زیگزانتین، اشعه های مضر نور آبی را فیلتر می کند، درنتیجه نقشی محافظتی در سلامت چشم و همچنین حفاظت احتمالی در مقابل دژنراسیون ماکولا ایفا می کند. دژنراسیون ماکولا علت اصلی ازدست دادن بینایی در ایالات متحده است. دژنراسیون ماکولای مرتبط با سن، ماکولا را از بین می برد. ماکولا، بخشی از چشم است که مسئولیت دید مستقیم و واضح را برعهده دارد و منجر به دید بهتر در کارهای دقیقی مانند خواندن و رانندگی می شود.
5. سلامت استخوان را افزایش می دهدانبه حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین کا است. ویتامین کا، نوعی ویتامین استخوان ساز است و کمبود آن با افزایش احتمال شکستگی استخوان، مرتبط است. این ویتامین برای جذب مناسب کلسیم هم مهم است، یعنی عملکرد مهم دیگری برای سلامت استخوان. به یاد داشته باشید انبه حاوی کلسیم هم هست که ماده مغذی مهمی برای استخوان است.
6. خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهدانبه حاوی مقادیر زیادی پکتین است. پکتین نوعی فیبر محلول است که می تواند به کاهش سطوح کلسترول در خون به طور طبیعی کمک کند. این مورد را اضافه کنید به سطح پایین سدیم و مقادیر بالای پتاسیم و ویتامین های ب؛ آنها می توانند با هم به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کنند. بیماری قلبی هم قاتلی خطرناک است: علت اصلی مرگ و میر زنان و مردان در ایالات متحده.
7. با سرطان مبارزه می کندهمان طورکه اشاره کردیم، انبه سرشار از پکتین است که نه تنها به کاهش سطح کلسترول در خون کمک می کند، بلکه می تواند در برابر سرطان پروستات هم از بدن محافظت کند. یکی از ترکیباتی که در داخل پکتین وجود دارد، با گالکتین3 ترکیب می شود. گالکتین3 پروتئینی است که نقش مهمی در تمام مراحل سرطان ایفا می کند.
علاوه براین، مصرف بالای بتاکاروتن در رژیم غذایی می تواند به محافظت در برابر سرطان پروستات کمک کند و انبه حاوی اندازه زیادی بتاکاروتن است. انبه ممکن است در مبارزه با سرطان پستان هم مفید باشد. تحقیقات دراین باره هنوز در مراحل اولیه است، اما انبه می تواند بخش مفیدی از پروتکل درمان طبیعی سرطان باشد.
8. کم خونی را به طور طبیعی درمان می کندانبه غنی از آهن است و می تواند بخشی از مشکل کم خونی میلیون ها نفر را در سراسر جهان حل نماید. درواقع کمبود آهن ممکن است به کم خونی منجر شود، چون کمبود آهن، شایع ترین ویژگی کم خونی است. اگر شما یا یکی از عزیزان تان دچار کم خونی هستید، از اندازه بیشتری انبه و سایر مواد غذایی حاوی آهن در رژیم غذایی تان استفاده کنید.
9. ویژگی های ضدپیری داردهیچ کس دوست ندارد در پوستش نشانه های پیری دیده شود، به خصوص زودتر از زمان معمول. انبه می تواند به کندکردن فرایند پیری طبیعی کمک کند. این ویژگی انبه، به علت مقادیر بالای ویتامین آ و سی موجود در آن است که به تولید پروتئین های کلاژن در درون بدن کمک می کنند. کلاژن به وسیله محافظت از رگ های خونی و بافت هم بند بدن، به کندکردن فرایند پیری طبیعی پوست کمک می کند.
10. ایمنی بدن را افزایش می دهدسیستم ایمنی شما اولین خط دفاعی بدن تان در مقابل مهاجمان ناخواسته است و حفظ سلامت شما را برعهده دارد. همان طورکه گفتیم، انبه غنی از بتاکاروتن است که به تقویت سیستم های سالم ایمنی هم کمک می کند. به علاوه، بتاکاروتنِ اضافی در داخل بدن، به ویتامین آ تبدیل می شود. این ویتامین می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک کند.
11. یبوست را برطرف می کندیک انبه با سایز میانه می تواند تا 40درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تأمین کند. فیبر، مزایای سلامتی بسکمک دارد، ازجمله اینکه درمانی طبیعی برای یبوست است.
12. از آسم پیشگیری می کندافرادی که مواد مغذی خاصی مانند بتاکاروتن را مصرف می کنند، می توانند خطر ابتلای شان به آسم را کاهش دهند. همان طورکه در بالا گفتیم، انبه سرشار از بتاکاروتن است و بنابراین می تواند به عنوان درمانی طبیعی برای آسم عمل کند. علت آسم، التهاب در مجاری هوایی است و منجر به باریک شدن موقت راه های تنفس می شود. این راه ها درواقع منتقل کننده هوا از بینی و دهان به ریه ها هستند. این امر به اشکال در تنفس، خس خس، سرفه، احساس سفتی قفسه سینه و حتی مرگ منجر می شود.
تاریخچه انبه و حقایق جالبی درمورد آنانبه که بومی جنوب و جنوب شرقی آسیاست، یکی از میوه هایی است که در منطقه ها گرمسیری، زیاد کشت می شود. انبه معمولی یا انبه هندی، تنها درخت انبه ای است که به طور مرتب در چندین ناحیه گرمسیری و نیمه گرمسیری کشت می شود. کاشت این درخت بین 4هزار تا 5هزار سال قبل در جایی آغاز شد که امروزه هند شرقی، پاکستان و برمه نامیده می شود.
گمان می رود که قبل از کشت انبه در کالیفرنیا در حدود 1880، کشت آن بین سال های 1800 تا 1810 در فلوریدا و هاوایی آغاز شده باشد.
انبه، میوه ملی هند، پاکستان و فیلیپین و همچنین درخت ملی بنگلادش است. از میوه و برگ های آن برای تزئین مراسم مذهبی، جشنواره ها، جشن ها و همچنین مراسم عروسی استفاده می شود. در بسکمک از داستان های اساطیر هند، به میوه انبه اشاره شده است. درواقع گفته می شود بودا در یکی از باغ های انبه، زیر سایه درخت انبه مراقبه کرده است.
هند با بیش از هزار نوع انبه ، عنوان عمده ترین تولیدکننده انبه در جهان را داراست، اگرچه چین، مکزیک، برزیل و تایلند هم انبه کشت می کنند. در ایالات متحده، فلوریدا تولیدکننده عمده انبه است.
انبه نه تنها به علت دیرپایی درختش و هم محبوبیتش به عنوان میوه، جالب توجه است، بلکه نسبت های غیرمعمولی با برخی گیاهان دارد. آیا می دانستید انبه از همان خانواده پسته و بادام هندی است؟ بله، درست است.
به علاوه، درختان انبه می توانند تا ارتفاع زیادی رشد کنند: چیزی بین 19 تا 30 متر. همچنین عمری طولانی دارند. درواقع برخی درختان انبه بیش از 300 سال زندگی کرده اند و در چنین سن وسال بالایی، همچنان میوه می دهند.
چگونه از انبه استفاده کنید؟هنگام انتخاب انبه، دست تان را روی آن بگذارید و کمی فشار دهید. بعد از برداشتن دست تان باید فرورفتگی اندکی روی سطح انبه ببینید. این بدان معناست که انبه رسیده و آماده استفاده است.
اگر انبه های شما هنوز کمی کال اند، آنها را در کیسه ای کاغذی قرار دهید و در جای گرمی بگذارید؛ در عرض 2 روز خواهند رسید. همچنین می توانید انبه های کال را در دمای اتاق نگه دارید؛ در این صورت حدود یک هفته طول می کشد تا برسند. نگه داشتن آنها در یخچال، باعث می شود رسیدن شان حدود 2 هفته طول بکشد.
راه های بسیار زیادی برای استفاده از انبه وجود دارد، اما احتمالا یکی از بهترین راه ها، مصرف آن به تنهایی و به شکل تازه است. می توانید آن را قاچ کنید یا برش دهید. فرقی نمی کند؛ درهرحال خوردنی لذیذی است.
همچنین می توانید آن را به سایر میوه های گرمسیری اضافه کنید، ازجمله آناناس و موز تازه، و به این ترتیب سالاد میوه خوش طعمی درست کنید. اضافه کردن آن به دستور اسموتی تان هم فوق العاده است.
خوردنی های انبه ایدر اینجا دستور تهیه نوعی اسموتی انبه را برای شما آورده ایم که مطمئنا از آن خوش تان خواهد آمد. می توانید این اسموتی را در زمان هایی که عجله دارید، آماده کنید، بدون آنکه از نظر مواد مغذی برای خودتان کم گذاشته باشید! اسموتی انبه صبحانه ای عالی، سریع و سالم است، خوردنی خوش مزه ای برای قبل یا بعد از ورزش، یا میان وعده مناسبی برای بعدازظهر.
اسموتی انبه و لیموترشزمان کل: 2 دقیقه
مناسب برای 1 نفر
مواد لازم: (سعی کنیداز مواد ارگانیک استفاده کنید)
1 عدد انبه پوست کنده و بی هسته
آب نصف یک لیموترش
یک چهارم تا نصف فنجان گشهم تازه و خردشده
60 تا 120 میلی لیتر آب معدنی
روش تهیه:
تمام مواد بالا را تا زمانی که صاف و یکدست شوند، در مخلوط کن با هم مخلوط کنید. نوش جان!
سایر دستورالعمل هایی که می توانید امتحان کنید:
بستنی انبه و نارگیل
سالاد انبه و گردو و اسفناج
اثرات جانبی احتمالی یا ملاحظاتی درمورد انبهازآنجاکه انبه از خانواده پسته یا بادام هندی است، اگر به پسته یا بادام هندی آلرژی دارید، احتمالا باید از انبه اجتناب کنید. علاوه براین، انبه ها نسبت بسیار دوری با پیچک سمی دارند. بنابراین برخی افراد ممکن است به آنها حساس باشند. برخی افرادِ مبتلا به آلرژی لاتکس هم واکنشی متقاطع به انبه داشته اند. بنابراین اگر این مورد درباره شما صدق می کند، آن را با احتیاط مصرف کنید.
انبه همچنین حاوی مقادیر بسیار کمی اوروشیول است که ممکن است باعث بروز درماتیت در افراد حساس شود. آخرین مورد اینکه، به یاد داشته باشید انبه پتاسیم زیادی دارد. اگر کلیه های تان به خوبی کار نمی کنند، بهتر است مراقب باشید. پتاسیم بیش ازحد اگر کشنده نباشد، ممکن است خطرناک باشد، چون کلیه ها ممکن است در خارج کردن پتاسیم اضافی از خون دچار مشکل شوند.
همچنین انبه به عنوان میوه، کالری بسیار بالایی دارد، بنابراین هر بار، بیش از یک عدد از آنها را مصرف نکنید. درعوض، آن را به عنوان دسر، بعد از وعده غذایی سالم تان میل کنید یا برای صبحانه، آن را با اندازهی پروتئین، مانند شیر بز یا شیره نارگیل مخلوط کنید. برای میان عده هم می توانید اندازهی پروتئینِ وِی به آن اضافه کنید.
منبع: سایت چطور
منبع: راسخون