برای نگهداری چای خشک چه اصولی را رعایت کنیم؟ فاکتورهای محیطی موثر در نگهداری چای خشک

به گزارش وبلاگ عصر نو، چای اولین، پرطرفدار ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی در ایران و البته بیشتر نقاط دنیا محسوب می گردد. بیشتر افراد ترجیح می دهند در زمان خستگی یا بی حوصلگی با یک لیوان چای خود را شارژ نموده و انرژی از دست رفته را به بدن خود باز گرداند. در این بین با اینکه به نظر می رسد این نوشیدنی همواره در دسترس ما است اما باید بدانید که نگهداری چای خشک روش ها و قوانین خاصی دارد که بهتر است برای داشتن یک چای تازه، خوشرنگ و معطر آن ها را بدانیم. در ادامه قصد داریم تا قوانین نگهداری چای را برای شما توضیح دهیم، پس همراه ما باشید.

برای نگهداری چای خشک چه اصولی را رعایت کنیم؟ فاکتورهای محیطی موثر در نگهداری چای خشک

فاکتورهای محیطی موثر در نگهداری چای خشک

چند فاکتور مهم برای نگهداری از چای خشک وجود دارد که به شما یاری می نماید تا با رعایت آن ها همواره عطر و بوی چای خود را در منزل حفظ کنید و از نوشیدن یک فنجان چای لب دوز و لب سوز و لبریز همواره لذت ببرید.

  • نور: نور بدون شک همواره برای تمام مواد نقشی حیاتی را بازی می نماید. تابش نور آفتاب اگر مستقیم باشد به علت داشتن اشعه ماورای بنفش، اصلاً برای چای خشک مناسب نیست. اگر چای را در مکانی نگهداری می کنید که در معرض مستقیم تابش نور خورشید واقع شده است، بهتر است همین حالا با خواندن این جمله دست از کار کشیده و محل چای خود را تغییر دهید. تابش مستقیم نور خورشید سبب می گردد تا بو و عطر چای شما کاملاً از بین برود و ماندگاری آن کم گردد.
  • هوا: فاکتور مهم بعدی برای نگهداری از چای که اهمیت آن کمتر از نور نیست، هوا نام دارد. هوا به راحتی می تواند سبب کاهش ماندگاری چای شما گردد. اگر چای خشک در هوای آزاد و باز قرار گرفته باشد احتمال اینکه بو و رطوبت از محیط را به خود جذب کند زیاد می گردد و در حالت طبیعی کیفیت این چای کاهش پیدا می نماید. پس بهتر است چای را در محفظه هایی نگهداری کنید که از وارد شدن هوا به آن ها جلوگیری می گردد.
  • دما: فاکتور بعدی که نقش مهمی در مدت زمان نگهداری چای خشک دارد، دما است. دمای محیطی که چای در آن واقع شده است باید مناسب باشد. به این منظور بهتر است که دما ما بین اعداد 20 تا 30 درجه سانتیگراد در نظر گرفته گردد. به عبارتی تابش نور آفتاب و بالا رفتن دما سبب از بین رفتن عطر و طعم چای شما می گردد. به همین علت توصیه می کنیم که چای را در کنار گاز، درون فریزر، در مجاورت فر و یا حتی در کنار یا روی مایکروویو قرار ندهید. برای حفظ شدن عطر و طعم چای سعی کنید که آن را در جایی قرار دهید که دمای ثابت و متعادلی داشته باشد. چون این امر سبب حفظ کیفیت و ماندگاری بسیار بالا چای خشک شما خواهد شد.
  • بو: عامل بعدی که بسیار در حفظ و نگهداری عطر و طعم اصیل چای اهمیت دارد، بو است. عطرها و رایحه ها این قابلیت را دارند که در تمام فضا شناور باشند و چای یکی از موادی است که به شدت بو پذیر بوده و عطر محیط اطراف را به خود جذب می نماید. اگر چای شما در مجاورت یک بوی بسیار قوی قرار داشته باشد عطر خود را از دست داده و بوی مواد دیگر را به خود می گیرد. به همین علت از قرار دادن چای در کنار قهوه، صابون، سیر، پیاز و سایر ادویه ها خودداری کنید.
  • رطوبت: آخرین فاکتور که باید در خصوص نگهداری چای خشک به آن دقت گردد رطوبت محیط است. رطوبت بالا به هیچ عنوان برای چای خشک مناسب نیست. در مکان هایی که رطوبت بالایی دارند مانند زیر سینک ظرف شویی، کنار ظرفشویی یا داخل یخچال، به هیچ عنوان چای را قرار ندهید و از قرار دادن چای در این منطقه ها پر رطوبت خودداری کنید. رطوبت زیاد دشمن واقعی و قسم خورده چای خشک محسوب می گردد که یکی از دلایل مهم و اصلی کپک زدن چای نیز به شمار میرود.

ظروف مناسب نگهداری چای خشک

ظرف نگهداری از چای خشک اهمیت زیادی دارد و شاید باور نکنید که تاثیر آن ها بر چای بقدری زیاد است که می تواند ذخیره چای منزل شما را براحتی تحت تاثیر خود قرار دهد. در ادامه در خصوص جنس ظروف مختلف چای و تاثیر آن ها بر این نوشیدنی پرطرفدار بیشتر خواهیم گفت.

  • ظروف چوبی: در میان ظروفی که برای نگهداری چای مناسب هستند اول از همه ظروف چوبی بوده که ظرافت و زیبایی زیادی دارند و در عین حفظ زیبایی، از تابش مستقیم نور خورشید به محتویات درون خود نیز جلوگیری می نمایند.
  • ظروف پلاستیکی: متریال بعدی ظروف پلاستیکی است که تقاضای زیادی برای خرید آن ها در بازار وجود دارد و تنوع طرح و رنگ و مقدار آن ها زیاد است. ضمن اینکه شکستنی نیستند و درب های محکم و نفوذ ناپذیری دارند که به راحتی می توان برای نگهداری چای خشک از آن ها استفاده کرد. در این ظروف هوا و رطوبت نفوذ نمی نماید و بهتر است که از رنگ های مات آن ها بهره ببرید تا دست خورشید به جای خشک شما نرسد.
  • ظروف فلزی: بعلاوه ظروف فلزی نیز ظروف خوبی هستند که از مواد شما خصوصاً چای خشک در مقابل دما، هوا، نور و رطوبت محافظت می نمایند و از سرایت کردن بو به محتویات خود نیز جلوگیری خواهند کرد. شما به راحتی می توانید بعد از استفاده کردن از یک ظرف فلزی آن را شسته و در آن مواد دیگری را مورد استفاده قرار دهید، بدون اینکه عطر مواد قبل درون ظرف فلزی شما جا مانده باشد. فقط اینکه قبل از خرید ظروف فلزی به واکنش پذیری جنس فلز آن ها نیز دقت کنید.
  • ظروف شیشه ای: ظروف شیشه ای از دیگر ظرف های به شدت پرطرفدار هستند. البته، از نظر تابش نور خورشید به علت شفاف بودن چندان مناسب نیستند، اما اگر تصمیم داشته باشید که این ظروف را در داخل کابینت یا در مکان هایی که نور ندارند بهره ببرید منعی وجود ندارد.
  • ظروف چینی: در آخر به ظروف چینی می رسیم که سرامیک هایی لعاب دار هستند و در نوع خود برای نگهداری چای و حفظ عطر و طعم آن بی نظیر محسوب می شوند. درب این ظروف محکم است و از نفوذ نور و دما و رطوبت و هوا در کنار بو به چای شما جلوگیری خواهد نمود.

چای، معجون سفر در زمان

در این مطلب در خصوص نگهداری چای خشک صحبت کردیم و این که اهمیت آن از نگهداری حبوبات کمتر نیست. در ادامه باید به این نکته اشاره کنیم که نگهداری چای دم کشیده چندان توصیه نمی گردد. بهتر است چای را تازه دم نموده و نوش جان کنید. چای دم کشیده بعد از مدت زمانی که می ماند غلیظ شده و خاصیت اصلی خود را از دست خواهد داد. در ادامه باید بگوییم که همواره چای را از نوع بسته بندی با پوشش معتبر از کارخانه ها و شرکت های معروف و فروشگاه های پرفروش تهیه کنید. از انبار کردن چای زیاد در خانه جلوگیری کنید تا کیفیت آن کاهش پیدا نکند و هر گز با دست خیس یا پیمانه خیس از ظرف چای، چای برندارید. در آخر اگر تمایل داشتید چای شما عطر خاصی داشته باشد می توانید آن را در مجاورت هل، دارچین یا گل سرخ قرار بدهید.

منبع: اسنپ فود

به "برای نگهداری چای خشک چه اصولی را رعایت کنیم؟ فاکتورهای محیطی موثر در نگهداری چای خشک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای نگهداری چای خشک چه اصولی را رعایت کنیم؟ فاکتورهای محیطی موثر در نگهداری چای خشک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید