وزیر کار اسبق آمریکا: ترامپ در مقابله با کرونا پیوسته شکست خورده است
به گزارش وبلاگ عصر نو، وزیر کار اسبق آمریکا، واکنش دولت ترامپ به بیماری کرونا از ابتدا تا به امروز را فاجعه بار خواند و اقدامات فاجعه بار وی را عمدی دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبر گزاری فارس، رابرت رایش، وزیر کار آمریکا در دوره بیل کلینتون و صاحب نظر سیاسی در یادداشتی که روز گذشته در وب سایت آلتر نت منتشر شد، به شکست های زنجیره ای ترامپ در مقابله با ویروس کرونا اشاره و با نگاهی به اقدامات گذشته ترامپ، این شکست ها را به ترتیب ذکر کرد.
طبق گفته رابرت رایش، ترامپ در سال 2018، مجوز انحلال دفتر آمادگی در برابر بیماری های همه گیر در شورای امنیت ملی را به راحتی صادر کرد و در سال 2020 بودجه وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در این کشور را کاهش داد. وظیفه دفتر آمادگی در برابر بیماری های همه گیر این بود که دستور العمل بیماری های همه گیر را بعد از اینکه رهبران دنیا نتوانستند به خوبی با بیماری ابولا در سال 2014 مقابله نمایند، دنبال کند. ترامپ در اولین سال ریاست جمهوری خود از وجود چنین دستور العملی آگاه شد. اگر او به این دستور العمل گوش نموده بود، دو ماه پیش دولت وی تجهیزات را برای دکتر های آمریکایی فراهم می کرد.
رایش در ادامه با اشاره به زمان شروع شیوع بیماری کرونا از ووهان چین در دسامبر 2019 گفت در اواسط ماه ژانویه 2020 بود که کاخ سفید گزارش هایی را دریافت کرد که ظهور یک بیماری همه گیر احتمالی را در آن هشدار داده بود. در هجدهم ژانویه 2020، الکس آذر وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا نیز با ترامپ صحبت و تأکید کرد که همزمان با خروج دیپلمات های آمریکایی از ووهان چین احتمال انتقال این ویروسی وجود دارد. دو روز بعد، شیوع ویروس کرونا در آمریکا و کره جنوبی تأیید شد.
وزیر کار اسبق آمریکا نوشت، مقامات کره جنوبی فوراً نهاد های درمانی خود را فراخواندند تا کیت های تست کرونا را به فراوری انبوه برسانند. سازمان بهداشت دنیای یک شرایط اورژانسی را برای بهداشت دنیا اظهار داشت. اما ترامپ هیچ اقدامی انجام نداد. همزمان که استان هوبئی در چین، تعطیل شد، ترامپ که به دنبال بهانه است تا از روی نژادپرستی یک ممنوعیت سفر را اعمال کند، مرز های ورودی آمریکا را به روی کسانی که از چین وارد می شدند، بست؛ اما وی هیچ اقدام دیگری برای آمادگی آمریکا در مقابل این بیماری انجام نداد. ترامپ بعد از این اقدام گفته بود: ما مرز ها را به روی کسانی که از چین می آیند، بستیم.
رایش با انتقاد از عملکرد ترامپ در عدم فراوری کافی کیت های تست کرونا نوشت واکنش آمریکا به این بیماری ناموفق بود و بازنده شد، ترامپ می توانست با افزایش فراوری کیت های تست کرونا، شکست این ویروس را در آمریکا شروع کند. در ماه فوریه، آمریکا 14 مورد مبتلا به کرونا را تأیید کرد، اما ثابت شد که کیت های تست کرونای مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا معیوب هستند، به اندازه کافی وجود ندارند و تنها مختص به افرادی هستند که علائم این بیماری را دارند.
این صاحب نظر سیاسی در ادامه یادداشت خود نوشت، ترامپ این بحران را کم اهمیت جلوه داد و بدون اساس پیش بینی کرد که وقتی هوا گرم تر گردد این ویروس نیز از بین خواهد رفت. آنجا بود که ترامپ تصمیم گرفت چشمان خود را روی همه چیز ببندد. وی بعد از این اتفاقات و در بیست و چهارم فوریه، به مردم آمریکا یاد آوری کرد که بازار بورس در حال طی کردن سیر صعودی است. یک روز بعد، مقامات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا زنگ هشدار را به صدا در آوردند که زندگی روزمره می تواند به شدت مختل گردد. بنابراین روزنه امید برای از بین بردن ویروس به وسیله آزمایش و مهار آن بسته شد.
رابرت رایش در این یادداشت نوشت اقدام بعدی ترامپ مقایسه ویروس کرونا با آنفولانزای فصلی بود و او این بحران را فریب دموکرات ها دانست. با وجود اینکه 100 نفر دیگر نیز در آمریکا به کرونا مبتلا شدند، اما ترامپ شرایط اورژانسی را اعلام نکرد. در حالی که کره جنوبی انجام تست کرونای پانزده میلیون نفر از مردم خود بود، اما شرایط تست کرونا در آمریکا 40 برابر کندتر بود. زمانی که یک کشتی از افراد مبتلا به ویروس کرونا به سمت سان فرانسیسکو حرکت کرد، ترامپ گفت که نمی خواهد این افراد از این کشتی پیاده شوند و تست کرونایی از آنان صورت بگیرد؛ زیرا آمار و ارقام این مبتلایان بد به نظر خواهد رسید. اما در نهایت زمانی که بازار بورس به این بحران روز افزون واکنش نشان داد، ترامپ شرایط را اورژانسی اظهار داشت. در زمانی که ترامپ این اعلان را داشت، مردم کره جنوبی در حال استفاده از یک اپلیکیشن موبایل بودند که با استفاده از داده های دولت، می توانستند از مکان افراد مبتلا به کرونا آگاه شوند تا از این مناطق دور باشند.
رایش با اشاره به گسترش سراسری ویروس کرونا در آمریکا نوشت تنها بعد از شیوع گسترده این ویروس فرمانداران ایالت ها شرایط را اورژانسی اظهار داشتند، مدارس و کار ها را تعطیل شدند و اقتصاد آمریکا نیز متوقف شد، ترامپ همه فرصت ها برای از بین بردن این ویروس را از دست داد. اولویت ترامپ هیچ وقت، سلامت مردم نبود. وی کوشش داشت آمار و ارقام مبتلایان به این ویروس را برای انتخابات خود خوب نشان دهد.
رابرت رایش در خاتمه یادداشت خود نوشت، عملکرد ترامپ، رهبری محسوب نمی گردد، وی تنها زمانی که بازار بورس افت داشت، بالاخره حواس خود را جمع کرد و به جای اینکه به مردم آمریکا یاری کند، به شرکت های این کشور، بودجه 500 میلیارد دلاری را ارائه کرد. وی در حالی که آمریکا با تأخیر به تعطیلی کشانده شده بود، در سالن فاکس نیوز گفت که او دوست دارد کشورش تا روز عید پاک از تعطیلی خارج گردد. ترامپ از هر فرصتی در این بحران، استفاده کرد تا از خود تعریف و تمجید کند.
منبع: خبرگزاری فارس