مزایای یوگا در دوران بارداری

به گزارش وبلاگ عصر نو، یوگای بارداری موجب آرامش جسم و روان شده و استرس های جسمی و روحی را کاهش می دهد، در ادامه بیشتر به آنالیز این موضوع می پردازیم.

مزایای یوگا در دوران بارداری

یوگای بارداری چه یاریی به شما می نماید؟

هنگامی که باردارید، ممکن است احساس کنید که بدن شما به وسیله یک بیگانه تسخیر شده است. تمام آنچه از خود می شناخته اید، درحال تغییر است. این تغییر، از کنترل شما خارج است و ممکن است احساس از خود بیگانگی کنید. در یوگا گفته می گردد که بدن شما هر لحظه در حال تغییر است و شما بایستی این تغییر را بپذیرید. این تغییرات در بارداری، با سرعت بیشتری رخ می دهد و یوگا به شما یاری می نماید تا به راحتی با این تغییرات کنار آمده، با بدنتان ارتباط برقرار کنید و خودتان را در آغوش بگیرید.

یوگای بارداری برترین راه برای آماده شدن برای فرایند زایمان و لذت بردن از همراهی و دوستی با زنان باردار است. دوستی های دوران بارداری موجب تشکیل گروه های حمایتی تازه مادر ها و گروه های بازی نوپایان، در آینده می گردد.

آیا یوگا در بارداری مجاز است؟مطالعات زیادی پیرامون یوگای بارداری انجام نشده، اما از سوی پزشکان، منعی برای انجام یوگا در بارداری هم ذکر نشده است. یوگا ورزشی ایمن و سودمند، برای مادر و جنین است.

اگر بارداری پرخطری را تجربه می کنید، پیش از آغاز یوگای بارداری، حتما با پزشک خود مشورت کنید. همان گونه که می دانید، هر بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم می گردد. یوگای بارداری در هر دوره، شامل حرکاتی خاص و متناسب با بزرگ شدن شکم است.

طی دوره بارداری، بدن هورمون ریلاکسین ترشح می نماید که موجب می گردد اندام ها راحت تر تغییر شکل داده تا برای رشد جنین، فضا ایجاد شده و بدن برای زایمان آماده گردد. ریلاکسین، موجب می گردد احساس انعطاف پذیری زیادی کنید، اما اگر مراقب نباشید، حرکات کششی زیاد، موجب ناپایداری مفصل ها و غضروف ها می گردد.

بیشترین خطر برای زنان باردار در کلاس یوگا، خطر افتادن است. برای کاهش این خطر، خصوصا وقتی که شکم بزرگ می گردد، باید از انجام تمرینات پرانایاما که موجب کاهش سطح اکسیژن شده و احتمال غش کردن را در پی دارد، اجتناب کرد.

یوگا در سه ماهه اول بارداریدر سه ماهه اول بارداری، تغییرات کمی در فرم بدن اتفاق می افتد. بهتر است در این دوره فکر خود را برای تغییرات بیشتر در آینده آماده کنید. اگر احساس خستگی زیاد و تهوع دارید، به خودتان سخت نگیرید. بهتر است مربی را در جریان بارداری خود قرار دهید. از انجام حرکات بر روی پشت و کمر خودداری کنید، زیرا جریان خون ورودی به رحم را کاهش می دهد. از انجام حرکات کششی روی ماهیچه های شکم اجتناب کنید.

یوگا در سه ماهه دوم بارداریسه ماهه دوم، برترین زمان برای آغاز یوگای بارداری است. تهوع صبحگاهی در بارداری از بین رفته و بزرگ شدن شکم آغاز شده است. در این دوره بایستی حرکات مخصوص بارداری انجام گردد. با افزایش حجم مثانه، انجام حرکات خوابیده روی شکم و پیچش های زیاد، توصیه نمی گردد.

یوگا در سه ماهه سوم بارداریدر این دوره، بزرگی شکم مانع از انجام بسیاری از حرکات می گردد. برای جلوگیری از خطر افتادن، بهتر است، هنگام ایستادن، پا ها را بیشتر باز کنید تا تعادل خود را حفظ کنید. اگر انجام حرکتی برایتان سخت و درد آور است، آن را انجام ندهید. از آوردن فشار روی عضلات شکم اجتناب کنید. مربی می تواند بعضی حرکات را برای راحتی شما اصلاح کند.

اگر برای اولین بار به کلاس یوگا می رویدبسیاری از زنان در دوره بارداری برای اولین بار به کلاس یوگا می فرایند. در این صورت، بهتر است کلاس های یوگای بارداری را انتخاب کنید. اگر نتوانستید در دوره یوگای بارداری ثبت نام کنید و به کلاس یوگای معمولی رفتید، حتما مربی را از بارداری خود مطلع کنید. زنان بارداری که شاغل هستند، معمولا در سه ماهه آخر بارداری، فرصت رفتن به کلاس یوگا را پیدا می نمایند. هرچند که در این مدت کوتاه هم یوگا برایشان سودمند است، اما جهت بهره مندی بیشتر از منافع یوگا در بارداری، بهتر است از سه ماهه دوم در این دوره ها شرکت نمایند.

اگر یک یوگی باتجربه هستیداگر از جمله افراد با تجربه در زمینه یوگا هستید و از پیش از بارداری تمرینات یوگا انجام می دادید، خوب است که بدانید در دوره بارداری هم می توانید تمرینات یوگای خود را ادامه دهید. با بزرگ شدن شکم بایستی اصلاحاتی در بعضی تمرینات انجام دهید. در صورتی که مسئله ای نداشته و احساس راحتی می کنید، می توانید برنامه منظم کلاس های خود را ادامه دهید، اما حتما مربی را در جریان بارداری خود قرار دهید. خود را مجبور نکنید که با همان شدت پیش از بارداری تمرین کنید. هر زمان که احتیاج به استراحت داشتید، تمرین را رها کنید.

5 شرایط مناسب یوگای بارداریانجام تمرینات زیر برای زنان باردار توصیه می گردد.

کشش گربه-گاو (Cat-Cow Stretch): حرکتی آرام برای بیدار کردن ستون فقرات که یاری می نماید، جنین در مناسبترین موقعیت برای زایمان قرار گیرد.

شرایط دروازه (Gate Pose): کشش پهلو که موجب افزایش فضا در داخل شکم می گردد.

شرایط جنگجوی 2 (Warrior Pose II): حالت ایستاده برای تقویت پا ها و باز شدن لگن

شرایط کوبلر (Cobblers Pose): حرکت باز نماینده لگن

شرایط پا ها بالای دیوار (Legs-Up-The-Wall): حرکتی جهت بهبود قوزک ها و پا های متورم

5 شرایط ممنوع در یوگای بارداریحرکات زیر به هیچ عنوان، در یوگای بارداری توصیه نمی گردد.

خم شدن به پشت

حرکات تعادلی روی یک پا

حرکت شتر

ایستادن روی دست

ایستادن روی سر

یوگا پس از بارداری

ممکن است بعد از زایمان علاقه زیادی به ادامه تمرینات یوگا داشته باشید. پزشکان توصیه می نمایند تا 6 هفته پس از زایمان طبیعی و 8 هفته پس از سزارین استراحت کنید. هنگامی که جریان خونریزی پس از زایمان قطع شد و پزشک اجازه انجام تمرینات را داد، می توانید در دوره های یوگای پس از بارداری شرکت کنید. بعضی تمرینات این دوره باعث افزایش شیر مادر می گردد.

مهم است که تازه مادران، وقتی را به خود اختصاص داده و در دوره های یوگا شرکت نمایند. حتی اگر نتوانند به تنهایی در این دوره ها حضور یابند، دوره های یوگای مادر و کودک می تواند احتیاج آن ها را مرتفع سازد.

یوگا در بارداری باعث شادی و سلامتی زنان باردار می گردد. هم چنین فرصت استثنایی ملاقات با دیگر مادران باردار را فراهم می نماید که می تواند پایه ای برای دوستی های آینده گردد.

منبع: سایت ستاره

منبع: راسخون

به "مزایای یوگا در دوران بارداری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مزایای یوگا در دوران بارداری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید