ضرورت تعامل مجلس یازدهم با دولت ، تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی

به گزارش وبلاگ عصر نو، یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پیشنهادی به مجلس یازدهم گفت: مجلس یازدهم در سال 1400 با دولت تدبیر و امید تعامل کند. همچنین نمایندگان مجلس یازدهم بر اساس خرد جمعی جامعه تصمیم بگیرند نه بر اساس خرد رأی دهندگان شان.

ضرورت تعامل مجلس یازدهم با دولت ، تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی

علی ساری در گفت وگو با وبلاگ عصر نو در خصوص عملکرد مجلس دهم گفت: مجلس دهم، مجلسی بود که مطابق با واقعیت های داخل و خارج جامعه تصمیم می گرفت. در بحران های مختلف سعی کرد در کنار مردم باشد. ما در فضای فعلی کشورمان از یک طرف دولت مجری و از طرف دیگر مردمی را داریم که انتظار دارند مسائل حل گردد. مجلس در این بین ابزار نظارتی دارد و باید به نوعی به خواسته های مردم پاسخ دهد. مجلس دهم علاوه بر نظارت فوق، واقعیت های دولت را درک کرد.

ساری با بیان اینکه مجلس دهم سعی کرد به جای اینکه چوب لای چرخ دولت بگذارد، به دولت یاری کند گفت: برای نمونه مجلس در خصوص مسئله سیاست خارجی و به طور معین برجام و لوایح چهارگانه کار می کرد. مجلس به نوعی این طرح ها را تسهیل کرد. عده ای اما مقاومت می کردند و می گفتند که این لوایح به درد نمی خورد. نکته اینجاست که چهار سال مجلس تمام نشده بود که همین افراد گفتند آمریکا باید به برجام برگردد تا ما با او مذاکره کنیم. منطق حکم می نماید که اگر برجام چیز بدی بوده، به آن برنگردیم. پس برجام خوب بود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره عملکرد مجلس دهم در بحران مؤسسات اقتصادی و اعتباری گفت: چندین و چند نهاد مثل بانک مرکزی، دولت و قوه قضائیه در این موضوع درگیر بودند و موضوع را به نوعی پاسکاری می کردند اما به نوعی می توان گفت ورود مجلس به این موضوع مسائل زیادی را حل کرد.

نماینده مردم اهواز در پاسخ به این پرسش که مجلس دهم، چه فرصت هایی را از دست داد؟ گفت: موارد بسیاری وجود دارد که مجلس دهم می توانست بهتر به آنها ورود کند. به نظرم مجلس دهم در سه مورد آب های سرزمینی، آب های بین حوزه ای و مسائل با همسایگان مثل ترکیه و افغانستان ورود خوبی نداشت. ما نمایندگان استان خوزستان سعی کردیم این موضوعات را برجسته کنیم اما تا زمانی که اراده کلیت مجموعه نباشد، اتفاقی نمی افتد.

نماینده مردم اهواز در مجلس با بیان اینکه بیشتر توان مجلس دهم در حوزه سیاست خارجی، روی برجام بود اظهار کرد: دولت طرح هایی به اسم صلح هرمز داشت که ضعیف نوشته شده بود. مجلس در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی می توانست به خوبی به این ماجرا ورود کند. علت این بود که عده ای در مجلس دهم آنقدر چوب لای چرخ برجام می کردند که تصویب صلح هرمز به تأخیر افتاد و ترامپ رئیس جمهور شد.

ساری ادامه داد: مثلا ما روی موضوعی به اسم ریزگردها کار کردیم اما ابزار نظارتی مجلس به خوبی ورود نکرد. پروژه ریزگردها تأمین اعتبار شده و باید بالای 60 درصد اجرایی می شد اما کمتر از 20 درصد اجرا شده است. ریزگردها روی بسیاری از استان های دیگر تأثیر می گذارد و ابزار نظارتی مجلس در این مورد بسیار ضعیف بود.

نماینده مردم اهواز در مجلس در سرانجام با استناد به میزان مشارکت مردم در یازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: مجلس یازدهم با مشارکت حداقلی شکل گرفت، پیشنهاد من به نمایندگان مجلس یازدهم این است که در موضوعات مختلف بر اساس خرد جمعی کل جامعه تصمیم بگیرند نه بر اساس خرد رأی دهندگان شان.

این عضو فراکسیون امید مجلس در سرانجام گفت: همچنین به مجلس یازدهم پیشنهاد می کنم در سال سرانجامی دولت، با آقای روحانی و وزراء بیشتر تعامل نمایند تا تقابل. مجلس یازدهم برای روی کار آوردن دولت مورد نظر خود، عجله نکند. برای این مجلس آرزوی موفقیت می کنم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "ضرورت تعامل مجلس یازدهم با دولت ، تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ضرورت تعامل مجلس یازدهم با دولت ، تصمیم گیری بر اساس خرد جمعی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید