شیر پلو غذای محبوب آذری ها

به گزارش وبلاگ عصر نو، این غذا به علت استفاده از شیر و زردچوبه بسیار مقوی است. در هند به ترکیب شیر و زردچوبه به خاطر مقوی بودن آن، شیر طلایی گفته می گردد.

شیر پلو غذای محبوب آذری ها

شیر پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی و مخصوص آذری زبان ها است که به اصطلاح به آن سوتی پلو می گویند. سوت در ترکی به معنی شیر است و این غذا بیشتر در استان اردبیل تهیه می گردد. این غذا را می توانید با خرما، کشمش، ماهی دودی یا مرغ سرو کنید. امروز در وبلاگ عصر نو طرز تهیه شیر پلو با مرغ را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیر پلو با مرغ

  • برنج 2 پیمانه
  • شیر 2 پیمانه
  • کشمش 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم نموده 3 قاشق غذاخوری
  • خرما 5 عدد
  • فیله مرغ 5 عدد
  • کره و روغن به مقدار لازم
  • لیموترش یک عدد
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه شیر پلو اردبیلی

مرحله اول

ابتدا فیله مرغ را به همراه ادویه، کمی نمک، زعفران و آب لیمو ترش مزه دار کنید. یک ساعت فیله ها را داخل یخچال بگذارید تا طعم دار گردد. سپس از یخچال خارج نموده و داخل تابه کمی روغن و کره بریزید. فیله های مرغ را با حرارت کم سرخ کنید تا پخته و نرم شوند.

مرحله دوم

برنج را با کمی آب خیس کنید و کنار بگذارید. بعد از 2 الی 3 ساعت آب آن را خالی کنید و شیر اضافه کنید. چون این پلو به صورت کته دم گذاشته می گردد مقدار شیر و برنج را تنظیم کنید تا برنج شما شفته نگردد. به مقدار یک بند انگشت، شیر باید بالاتر از سطح برنج باشد.

مرحله سوم

در ادامه قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید و کمی زردچوبه، زعفران و روغن داخل آن بریزید. به طور مداوم پلو را هم بزنید چون به علت استفاده از شیر خیلی سریع سر می رود. وقتی شیر تبخیر و برنج نرم شد دم کنی را روی در قابلمه قرار دهید و 30 دقیقه شیر پلو را دم بگذارید.

مرحله چهارم

در ادامه کشمش ها را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید تا پف کند. سپس هسته خرما را خارج کنید و آن را نیز کمی تفت دهید تا نرم گردد. بعد از دم کشیدن شیر پلو، آن را در سینی سرو کشیده و به همراه تکه های مرغ سرخ شده و کشمش و خرما تزئین کنید.

اگر به غذاهای ایرانی علاقه دارید، ماکارونی با لوبیا سبز را بخوانید.

نکات کلیدی در تهیه شیر پلو اردبیلی

  • به دلخواه می توانید به برنج در حال جوش یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید.
  • بهتر است از شیر پرچرب محلی برای تهیه این غذا بهره ببرید.
  • مقدار زردچوبه بهتر است برای این مقدار برنج یک قاشق چایخوری باشد، اگر بیشتر بریزید ممکن است به تلخی بزند.
  • با هر ادویه ای که دوست دارید می توانید مرغ را طعم دار کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای غذایی بیشتر، مطلب طرز تهیه ته چین گوشت چرخ نموده را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا

به "شیر پلو غذای محبوب آذری ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیر پلو غذای محبوب آذری ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید