خطرناک ترین پنیر دنیا
به گزارش وبلاگ عصر نو، خبرنگاران- جزیره ساردینیا ایتالیا در میانه دریای تیرنی واقع شده است و از دور به ایتالیا خیره شده است. منظره ها داخلی جزیره که به وسیله یک خط ساحلی 1849 کیلومتری از سواحل شنی سفید و آب های زمرد احاطه شده اند تپه ها و کوه های غیرقابل نفوذ را تشکیل می دهد.
به گزارش وبلاگ عصر نو به نقل از سی ان ان، در همین منحنی های تند است که چوپان ها پنیر کاسو مارزو را فراوری می نمایند پنیر آلوده به انگل که در سال 2009 میلادی رکورد دنیای گینس خطرناک ترین پنیر دنیا را از آن خود ساخت.
این پنیر با شیر گوسفند تهیه می گردد سپس مگس پنیر یا پیلوفیا تخم خود را در این پنیر می گذارد و حشرات هم در لابلای این پنیر پیدا می شوند. به ترتیب پروتئین ها در این فرایند تشکیل شده و یک پنیر خامه ای شکل نرم ایجاد می گردد.
بعضی از افراد محلی این پنیر را به قدری می چرخانند تا کرم های داخل آن با محتویات پنیر مخلوط شوند. افرادی که حاضر به آزمودن و هضم این غذا شده اند اذعان کردند که کاسو مارزو طعم و مزه خوب و تندی داشته و مزه آن ساعت ها زیر زبان شان به جای مانده است.
بعضی اظهار داشته اند که این پنیر می تواند برای سلامتی انسان تهدیدی جدی باشد چرا که وجود کرم ها می توانند به زندگی آنان در روده انسان و ایجاد میازیس (بیماری ای ناشی از حضور لارو مگس ها در بافت های زنده و یا مرده است) بیانجامد.
فروش تجاری این پنیر ممنوع است، اما مردم ساردین قرن هاست که آن را می خورند. پائولو سولیناس غذاشناس 29ساله اهل ساردین می گوید: هجوم انگل طلسم و لذت این پنیر است. سولیناس می افزاید: بعضی از چوپان ها پنیر را یک لذت شخصی منحصر به فرد می دانند چیزی که تنها تعداد کمی از افراد می توانند آن را امتحان نمایند.
کاسو مارزو معمولا در خاتمه ژوئن فراوری می گردد زمانی که شیر محلی گوسفند شروع به تغییر می نماید، زیرا حیوانات وارد زمان فراوری مثل می شوند و علف ها به علت گرمای تابستان خشک می شوند. اگر در روز پنیرسازی باد گرم مدیترانه ای سیروکو بوزد کار مگس راحت تر خواهد شد چرا که پنیر ساختار ضعیف تری خواهد داشت. پنیر خوراکی در بازه زمانی سه ماهه آماده خواهد شد.
جریمه های بالا
اگرچه این پنیر مورد احترام ساکنان محلی است، اما شرایط قانونی آن یک منطقه خاکستری محسوب می گردد. کاسو مارزو به عنوان یک محصول سنتی ساردینیا ثبت شده است و به همین علت به صورت محلی محافظت می گردد. با این وجود، از سال 1962 میلادی به علت قوانینی که مصرف مواد غذایی آلوده به انگل را ممنوع می نماید فراوری و فروش این نوع پنیر از سوی دولت ایتالیا غیرقانونی قلمداد شده است.
کسانی که این پنیر را می فروشند می توانند با جریمه های سنگین تا 50000 یورو (حدود 60000 دلار) روبرو گردد، اما اهالی ساردینیا زمانی که در خصوص ممنوعیت پنیر مورد علاقه شان سوال می گردد می خندند.
در چند سال گذشته، اتحادیه اروپا به علت طرح مفهوم غذای تازه جایی که حشرات برای مصرف پرورش می یابند پژوهش و احیای مفهوم خوردن حشرات را شروع نموده است.
پژوهش ها نشان می دهند که مصرف حشرات می تواند به کاهش انتشار دی اکسید کربن مرتبط با پرورش حیوانات و به کاهش بحران آب و هوایی یاری کند. ساکنان جزیره و پژوهشگران امیدوارند که اتحادیه اروپا به زودی به نفع آنان حکم صادر کند.
منبع: فرارو