جلوگیری از کپک زدن آبغوره

به گزارش وبلاگ عصر نو، آبغوره از چاشنی های ترشی است که در میان ایرانی ها بسیار پرطرفدار است و به استفاده کردن از آن در غذا و سالاد علاقه زیادی دارند. البته، یکی از مشکلاتی که این چاشنی دارد، این است که نگهداری از آن کار ساده ای نبوده و اگر مراقب نباشید آبغوره شما کپک می زند. بنابراین، آشنایی با روش های جلوگیری از کپک زدن آبغوره از جمله نکاتی است که برای استفاده از این چاشنی حتما باید بدانید.

جلوگیری از کپک زدن آبغوره

در این مقاله قرار است به آنالیز این موضوع بپردازیم که برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره چه کارهایی باید انجام داد. بنابراین اگر شما نیز همواره این مشکل را دارید و دوست دارید تا یک راه چاره دائمی برای برطرف مسائلان پیدا کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

چرا آبغوره کپک می زند؟ آیا کپک آبغوره خطرناک است…

معمولا وقتی افراد مشاهده می نمایند که بر روی آبغوره کپک ایجاد شده است، اولین کاری که انجام می دهند این است که سعی می نمایند کپک ها را با استفاده از یک وسیله از روی سطح جمع نمایند یا این که آبغوره را هم می زنند. متاسفانه این افراد اطلاعی ندارند که این کار به هیچ وجه بهداشتی نیست و اصلا نباید آبغوره کپک زده را مصرف کرد! چرا که مصرف آبغوره ای که کپک زده است می توانند مسائل گوارشی جدی و خطرناکی را ایجاد کند. به خصوص برای بچه ها و افرادی که بیماری های خاص دارند!

در واقع کپک هایی که بر روی سطح آبغوره مشاهده می کنید نوعی قارچ هستند که در مواد غذایی ایجاد می گردد. البته اگر شرایط برای رشد آن ها وجود داشته باشد. بعد از حضور این قارچ ها مواد غذایی به شدت آسیب پذیر شده و در زمان کوتاهی فاسد می شوند.

در مواردی مانند آبغوره یا آبلیمو، یکی از دلایل اصلی ایجاد شدن این قارچ ها این است که این چاشنی ها با اکسیژن در ارتباط بوده اند. پس با توجه به این موضوع هرچه اکسیژن کمتری به آبغوری برسد، خصوصا در زمانی که در حال تهیه است، احتمالا کپک زدن آن کمتر است. در ادامه قرار است به ترفندهای اشاره کنیم که با به کار گیری آن ها احتمال کپک زدن و خرابی آبغوره و مواردی مانند آن بسیار کمتر می گردد.

ترفندهای جلوگیری از کپک زدن آبغوره خانگی

قبل از این که به سراغ روش هایی که برای نگهداری از آبغوره وجود دارد برویم، باید بگوییم که نگهداری از آبغوره خانگی به مراتب سخت تر از آبغوره هایی است که در فروشگاه وجود دارد و باید بیشتر از آن مراقبت کنید.

1. برترین نوع ظرف برای نگهداری آبغوره، ظروف شیشه ای است

اگر دقت نموده باشید، آبغوره های آماده و خریداری شده از فروشگاه را در ظروف شیشه ای نگهداری می نمایند اما برعکس مغازه هایی که آبغوره تازه می گیرند آن را در بطری یا ظرف هایی از جنس پلاستیک می ریزند.

نگهداری و استفاده کردن از آبغوره ای که در ظروف پلاستیکی بوده است بسیار خطرناک است. به علت این که بعد از مدتی آبغوره به علت اسیدی بودن با ظرف وارد واکنش شیمیایی می گردد و می تواند مواد سرطان زایی را آزاد کند! جدا از این که احتمال کپک زدن در ظرف پلاستیکی بیشتر است. پس حتما به این نکته دقت کنید که ظرف آبغوره را بعد از خرید اگر پلاستیک بود تعویض کنید.

2. ظرفی که قرار است آبغوره را در آن نگهداری کنید، بسیار مهم است

برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره برترین و ساده ترین کاری که می توانید انجام دهید، این است که آن را در ظرف شیشه ای نگهداری کنید. البته هر نوع ظرفی نیز مناسب نیست!

بهتر است انتخاب ظرف شما به صورتی باشد که کمترین راه را برای ورود اکسپژن داشته باشد و تا حد ممکن دهانه آن تنگ باشد. اگر ظرفی با این مشخصات را انتخاب کنید تا مدت ها می توانید از آبغوره نگهداری کنید و سطح کیفیت آن نیز حفظ خواهد شد.

بعلاوه اگر برایتان امکان پذیر است تا ظروف شیشه ای رنگی بهره ببرید، بهتر است. اگر دقت نموده باشید در گذشته چاشنی های ترش مانند آبغوره و آبلیمو را در ظرف شیشه ای رنگی با رنگ هایی مانند سبز یا قهوه ای نگهداری می کردند. استفاده از این نوع ظرف بسیار هوشمندانه است چرا که سبب می گردد تا کمترین اندازه نور از ظرف عبور کند و سبب حفظ طعم و رنگ آبغوره گردد.

اما اگر به بطری رنگی دسترسی ندارید راه چاره ساده تر این است که روی بطری و دور و اطراف آن را با یاری مقداری پارچه با پلاستیک تیره بپوشانید.

3. ظرف نگهداری از آبغوره را به طور کامل ضدعفونی کنید

اگر قرار است تا برای نگهداری از آبغوره از ظرفی بهره ببرید که قبلا چیز دیگری درون آن بوده است، یکی از راه های جلوگیری از کپک زدن آبغوره خانگی این است که ظرف را حتما تمیز بشویید و کاملا ضد عفونی کنید تا اثری از مواد غذایی یا بوی آن ها باقی نماند. سپس داخل آن را با استفاده از یک دستمال تمیز خشک کنید و در ادامه آبغوره را داخل آن بریزید. البته به این نکته نیز دقت کنید که ظرف را کاملا پر نکنید و اجازه دهید تا در حدود یک بند انگشت در فضای بالای ظرف خالی باقی بماند.

4. برای ماندگاری بهتر آبغوره بهتر است تا آن را پاستوریزه کنید

یکی از راه نگهداری بهتر نه تنها برای آبغوره بلکه برای تمام مواد غذایی، پاستوریزه کردن آن است. با انجام این کار علاوه بر این که از کپک زدن جلوگیری می کنید، عمر نگهداری و ماندگاری آبغوره را نیز بیشتر می کنید.

برای انجام این کار تنها کافی است تا چاشنی آبغوره را در ظرف موردنظرتان بریزید و بعد از این که درب ظرف را به صورت کاملا محکم بستید به مدت چند دقیقه آن را در ظرف حاوی آب جوش بیندازید و سپس خارج کنید. شما می توانید این تکنیک را برای نگهداری انواع ترشی و مربا نیز به کار برید و اگر نکات نگه داری مربا را نیز بخوانید متوجه می شوید که به این نکته اشاره شده است و اهمیت بالایی نیز دارد!

5. تا جایی که ممکن است آبغوره را بدون اکسیژن نگهداری کنید

یکی از اصلی ترین عامل های کپک زدن آبغوره، همانطور که در ابتدای کار نیز گفتیم، اکسیژن است. باید مراقب باشید تا درب ظرف را به شکل صحیح بیندید تا اکسیژن نتواند وارد آن گردد. برای انجام بهتر این کار باید بعد از اینکه بطری را پر کردید، روی آن را با یاری یک درپوش، بپوشانید و سپس دور آن را نیز کاملا محکم کنید. به عنوان درب پوش می توانید از پلاستیک یا پارچه بهره ببرید.

6. آبغوره را در جای خنک و به دور از نور نگهداری کنید

یکی از اصلی ترین ویتامین هایی که در چاشنی های ترشی مانند آبغوره وجود دارد، ویتامین سی است. اما متاسفانه ویتامین سی نسبت به نور و حرارت بسیار حساس است و این دو فاکتور به سرعت می توانند آن را تحت شعاع قرار داده و تخریب نمایند. به همین علت باید حتما آبلیمو و آبغوره را در ظروف تیره رنگ و جایی به دور از نور نگهداری کنید. بعلاوه برای این که کیفیت این مواد ثابت بماند بهتر است تا جای آن ها کاملا خشک و به دور از حرارت باشد. نگهداری در یخچال یا کابینت خنک برترین انتخاب است.

7. مراقب وارد شدن جسم خارجی به ظرف آبغوره باشید

در بعضی از موارد ممکن است یک جسم خارجی مانند مقداری غذا وارد ظرف آبغوره گردد یا این که آبغوره ای را که از ظرف اصلی خارج کردید، بخواهید مجددا به ظرف برگردانید در این صورت آبغوره کپک خواهد زد و خراب می گردد. پس هرگز این کار را انجام ندهید. علاوه بر آبغوره یا آبلیمو بهتر است تا این کار را با هیچکدام از مواد غذایی انجام ندهید، چرا که اینکار سبب خرابی و فاسد شدن آن می گردد. به طور مثال در خصوص شیر نیز باید گفت که یک روش نگهداری شیر خام این است که باید مراقب باشید تا قبل از جوشاندن چیزی داخل ظرف آن نریزید، زیر سبب خراب شدن آن می گردد.

از کپک زدن آبغوره جلوگیری کنید…

در این مقاله به آنالیز مختصر اما مفیدی در خصوص راه های جلوگیری از کپک زدن آبغوره پرداختیم و بیان کردیم تا برای جلوگیری از کپک زدن آبغوره چه کارهایی باید انجام دهیم. بنابراین اگر شما نیز دوست دارید تا آبغوره تهیه یا خریداری شده به وسیله شما به سرعت کپک نزند و بتوانید در طولانی مدت آن را نگهداری کنید، حتما این موارد را در نظر داشته باشید و آن ها را انجام دهید و مطمئن باشید که تا مدت ها می توانید آبغوره را با کیفیت همان روز اول داشته باشید.

منبع: اسنپ فود

به "جلوگیری از کپک زدن آبغوره" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از کپک زدن آبغوره"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید