برترین و بدترین خوراکی ها برای کبد چرب
به گزارش وبلاگ عصر نو، برای درمان کبد چرب باید سبک زندگی را تغییر دهید و غذاهایی که برای کبد چرب مضر هستند را از برنامه غذایی حذف کنید.
برترین خوراکی ها برای کبد چرب
سبزیجات برگ سبز
کلم، کلم بروکسل، اسفناج، قاصدک و بسیاری از سبزیجات دیگر حاوی گوگرد هستند که به کبد در سم زدایی بدن یاری می نماید. ماده ای به نام تاراکساسین که در قاصدک یافت می گردد به تحریک ترشح شیره صفرا یاری می نماید و فرآیند هضم را تقویت می نماید.
قهوه
مطالعات نشان داده اند که نوشیدن قهوه در حد اعتدال می تواند با جلوگیری از تجمع چربی و کلاژن از کبد محافظت کند و خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش دهد.
انگور
انگورهای قرمز و بنفش حاوی بسیاری از ترکیبات گیاهی مفید هستند که نمونه شاخص آن رسوراترول است که سطح آنتی اکسیدان ها را افزایش می دهد و التهاب را کاهش می دهد.
بادام ها
آجیل به طور کلی و بادام به طور خاص سرشار از ویتامین E و چربی های غیراشباع هستند. اینها علاوه بر محافظت در برابر بیماری کبد چرب، به کبد در دفع کلسترول بد از بدن و کاهش فشار خون یاری می نمایند.
تخم مرغ
تخم مرغ سرشار از تمام هشت اسید آمینه ضروری و کولین است که یک ماده مغذی حیاتی شناخته می گردد. اسیدهای آمینه و کولین به کبد در فرآیند سم زدایی یاری می نماید و سرعت متابولیسم را بهبود می بخشد.
توت ها
توت ها حاوی مواد شیمیایی گیاهی هستند که به کبد شما در برابر رادیکال های آزاد یاری می نماید. نشان داده شده است که آنتوسیانین و پلی فنول ها خطر ابتلا به سرطان کبد را کاهش می دهند. توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، هر نوع توت یک غذای فوق العاده است.
چای سبز
سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام کاتچین است که مصرف آن در حد اعتدال به عملکرد کبد یاری می نماید و از کبد در برابر اثرات مخرب سمومی مانند الکل محافظت می نماید. مصرف منظم چای سبز اندازه چربی ذخیره شده در کبد را مسدود می نماید و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد.
بدترین غذاها برای کبد
الکل
این در فهرست غذاهای مضر برای کبد رتبه اول را دارد. هنگامی که کبد الکل را تجزیه می نماید، واکنش شیمیایی حاصل می تواند به سلول های آن آسیب برساند و منجر به التهاب و زخم گردد. الکلیسم مزمن مانع از جذب مناسب مواد مغذی می گردد و کبد را مجبور به سمی شدن می نماید.
غذاهای چرب
همبرگرها، سیب زمینی سرخ نموده، پیتزاها و غیره سرشار از چربی های اشباع شده هستند که می توانند به مرور زمان منجر به التهاب، سیروز شده و انجام کار کبد را سخت تر نمایند. آنها بعلاوه کلسترول بد را بالا می برند و سطح کلسترول خوب را کاهش می دهند.
غذاهای شیرین
کبد قند را به چربی تبدیل می نماید. ذخیره بیش از حد چربی در کبد می تواند باعث بیماری کبد چرب گردد.
نوشابه و نان سفید
این ترکیبی کشنده از کربوهیدرات های تصفیه شده و مصرف بیش از حد قند است که هیچ فایده ای برای کبد شما ندارد. اینها بعلاوه خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش می دهند.
اقلام نمکی
سوپ های کنسرو شده و غذاهای بسته بندی شده سرشار از سدیم هستند و منجر به احتباس مایعات اضافی در کبد می شوند و عملکرد آن را مهار می نمایند.
گوشت قرمز
این ممکن است غنی از پروتئین باشد، اما بر کبد نیز تأثیر می گذارد زیرا نمی تواند این پروتئین را به راحتی تجزیه کند. تجمع پروتئین بیش از حد سمی می گردد و بر کبد و مغز تأثیر منفی می گذارد.
منبع: گردشبان