مردم حاضر نیستند اجناس شان را به سمسارها بفروشند چون ... ، کالاهای دست دوم هم گران است

به گزارش وبلاگ عصر نو، رئیس اتحادیه سمساران و امانت فروشان گفت: به دلیل کاهش قدرت خرید، مراجعه برای خرید کالای دست دوم هم بسیار کم شده است و از ابتدای سال 15 درصد از اعضا پروانه کسب خود را ابطال نموده اند.

مردم حاضر نیستند اجناس شان را به سمسارها بفروشند چون ... ، کالاهای دست دوم هم گران است

وبلاگ عصر نو- خدیجه نوروزی: افزایش شیب تند قیمت ها در بازار لوازم خانگی قدرت خرید جامعه میانه را به شدت کاهش داده است و بسیاری از مردم که در دهه 90 به علت مقرون به صرفهی لوازم خانگی هرچند سال یکبار بعضی اثاث منزل خود را عوض می کردند در سال های اخیر به علت گرانی لوزام خانگی دیگر قادر به تعویض اثاث منزل شان نیستند و تا آخرین نفس از لوازم خانگی شان کار می کشند و بعد از به جای دورانداختن این اثاث، روی به فروش آنها می آورند تا شاید بتوانند بخشی از هزینه خرید مجدد خود را جبران نمایند. در واقع در شرایط تورم زای کنونی و درآمدهایی که وجود ندارد دورریختنی معنای خود را از دست داده است. زمانی نه چندان دور، انباری بسیاری از خانه ها پر بود از لوازم آنتیک و قابل استفاده و حتی نو که ممکن بود سال تا ماه به کار هیچ یک از اعضای خانواده نیاید اما الان این لوازم به جای خاک خوردن در انباری ها به سرعت در ویترین اپلکیشن های تبلیغاتی برای فروش گذاشته می گردد و وسایل ارزشمند و کارای دست دوم بین مردم تبادل و خرید و فروش می گردد که می توان گفت گرانی هر بدی که داشت این ارزش اضافه کرده را ایجاد کرد تا لوازم خانگی تا زمان کارایی بین مردم دست به دست گردد.

گرچه به نظر می رسد در این گرانی ها که دست مردم از خرید اجناس نو کوتاه شده است بازار کالاهای دست دوم داغ باشد اما از آنجا که تورم و گرانی مسری است، دامن کالاهای دست دوم را نیز گفته است و شیب قیمت این کالاها را نیز آنچنان تند نموده است که کالاهای دست دوم هم برای مردم گرانند. به عنوان مثال قیمت یخچال فریزر ساید بای ساید یک برند کره ای که در سال 1397 بین 8 تا 21 میلیون تومان قیمت داشت سال جاری با قیمت 78 میلیون تومان در سایت های تبلیغاتی به عنوان یک کالای دست دوم به فروش می رود در حالی که سال گذشته در سایت های تبلیغاتی فروش کالاهای دست دوم حدود 50 تا 60 میلیون تومان فروخته می شد. این موضوع نشان می دهد که کالاهای دست دوم هم پا به پای تورم، قیمت گذاری می شوند و دارای ارزش اضافه کرده هستند.

در چنین فضایی مردم نیز هوشیار شده اند و از آنجا که مدام قیمت ها را رصد می نمایند حاضر نیستند اجناس دست دوم خود را با قیمت های پایین به سمساران بفروشند. در واقع فعالیت اپلیکشن های تبلیغاتی مجازی موجب شده تا واسطه ها حذف شوند و مردم بدون واسطه اجناس دست دوم خود را به خریداران واقعی بفروشند تا خودشان دریافت نماینده تمام سود حاصل از فروش باشند. همین موضوع موجب شده تا کسب و کار سمساران و امانت فرشان که زمانی با بلندگوهایشان در کوچه پس کوچه ها فریاد اثاث منزل خریداریم را سر می دادند به شدت کساد گردد.

مردم حاضر نیستند اجناسشان را به سمسار بفروشند

داود عبدالهی فرد، رییس اتحادیه سمساران و امانت فروشان تهران در گفت و گو با وبلاگ عصر نو در خصوص بازار خرید و فروش کالاهای دست دوم گفت: با وجود اینکه گرانی بازار لوازم خانگی موجب شده تا مردم به نسبت قبل گرایش بیشتری به خرید لوازم دست دوم بیاورند اما در این بازار هم به علت افزایش قیمت های چند برابری توان خرید چندانی برای مردم وجود ندارد و شرایط سخت شده و بر خلاف تصور جامعه این بخش هم دچار رکود است. کاهش قدرت خرید حتی در حوزه کالاهای دست دوم هم شرایط را به سمتی پیش برده که مردم مجبورند تا حد امکان از کالاهایشان استفاده نمایند و بیشتر روی به تعمیر چندین باره لوازم خانگی آورده اند. لذا اخیرا با وجود تقاضا گاهی کالایی در بازار دست دوم برای فروش وجود ندارد و فضا به سمتی رفته که داد و ستدها کمتر شده است.

عبدالهی فرد در خصوص شرایط کسبه فعال در این حوزه هم اظهار کرد: در گذشته که مردم دسترسی چندانی به فضای مجازی نداشتند و تورم هم مانند الان به زندگی ها فشار نمی آورد، تجمل گرایی رواج داشت و بعضی خانواده ها سالی چندین بار لوازم خانگی خود را نو می کردند و اجناس دست دوم خود را به سمسارها می فروختند و به چشم دورریز به این اجناس نگاه می کردند و برایشان قیمت مهم نبود. از طرفی چون اپلیکیشن های تبلیغاتی وجود نداشت مقایسه قیمتی هم در بازار نبود و مردم نمی توانستند رنج قیمتی کالای دست دوم را مشاهده نمایند لذا اجناس خود را بسیار مقرون به صرفه به سمساری محل خود می فروختند اما الان که قیمت تمام کالاها در فضای مجازی وجود دارد مردم هم هوشیار شده اند و به این کالا به عنوان یک ارزش اضافه کرده نگاه می نمایند که با فروش به قیمت روز می تواند برایشان سود خوبی به همراه بیاورد لذا حاضر نیستند آن را به سمسار بفروشند و ترجیح می دهند بدون واسطه به مشتری واقعی با قیمت بالا بفروشند.

وی اضافه کرد: همین موضوع موجب شد تا از ابتدای سال جاری 15 درصد اعضا به خاطر کسادی بازار، پروانه کسب شان را باطل نمایند.

عبدالهی فرد این اخطار را هم داد: کسانی که خود اقدام به خرید و فروش کالایشان می نمایند باید تبعات آن را نیز پذیرا باشند چرا که نمی توانند شکایت خود را به جایی ببرند. اما اگر از اعضای اتحادیه ما که پروانه کسب دارند خرید انجام دهند این موضوع به وسیله کمیسیون رسیدگی به شکایات اتحادیه قابل پیگیری است.

حتما از سمساران فاکتور خرید بگیرید

رئیس اتحادیه سمساران و امانت فروشان تهران در خصوص نظارت بر فعالیت سمساران مطرح کرد: خرید و فروش کالاهای دست دوم به ویژه لوازم خانگی توافقی است چرا که قیمت مشخصی ندارد که ما بتوانیم با گران فروشی برخورد کنیم اما مهم ترین توصیه ای که در خصوص داد و ستدها می توان کرد این است که خریداران حتما باید از اعضای اتحادیه فاکتور دریافت نمایند و امتیازاتی که مدعی هستند کالایشان دارد را روی فاکتور قید نمایند تا در صورت مطابقت نداشتن آن، مشتریان بتوانند اقدام به شکایت نمایند. چون در بعضی شکایت ها شاهد بودیم که کالای دست دوم به جای نو به مشتریان فروخته می شد. ماهانه 10 تا 15 شکایت به اتحادیه ما می گردد و ما پیگیری می کنیم. گاهی بعضی فروشندگان به عنوان مثال یک برند ایرانی را به نام برندی خارجی می فروشند و تقلب در کسب می نمایند که مشتریان باید مراقب باشند.

وی در خصوص اینکه بیشتر چه کالاهایی در بازار دست دوم خرید و فروش می گردد، مطرح کرد: فروش ها معمولا فصلی است به عنوان مثال الان که در فصل تابستان هستیم فروش وسایل برودتی دست دوم مانند کولرآبی و گازی و پنکه، آبسردکن، یخساز، یخچال فریزر بین مردم رایج است. معمولا افرادی که در پی خرید کالای دست دوم هستند بیشتر با هدف برطرف احتیاج و نه تجمل گرایی به خرید این لوازم روی می آورند.

منبع: همشهری آنلاین

به "مردم حاضر نیستند اجناس شان را به سمسارها بفروشند چون ... ، کالاهای دست دوم هم گران است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مردم حاضر نیستند اجناس شان را به سمسارها بفروشند چون ... ، کالاهای دست دوم هم گران است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید