احیای رودخانه مرکزی شهر یزد

به گزارش وبلاگ عصر نو، رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای اسلامی شهر از بازسازی رودخانه مرکزی یزد اطلاع داد.

احیای رودخانه مرکزی شهر یزد

به گزارش وبلاگ عصر نو به نقل از وبلاگ عصر نو، محسن عباسی هرفته، رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای اسلامی شهر یزد گفت: شهرهای تاریخی یک نظام دفاعی تعریف شده در مقابل بلایای طبیعی، امنیتی و غیره داشته اندهر چند مسایل امنیتی امروز تغییر نموده است و حفظ برج و بارو و خندق شهر تنها از نظر تاریخی موضوعیت دارد، اما هنوز بعضی عناصر دفاعی این شهرها مانند سیل بندها و مسیل، کارکرد دارند.

او اضافه کرد: مسیل یزد بر اساس شیب طبیعی یزد شکل گرفته و روان آب ها را از تفت و مهریز به سمت مناطق فرودست دشت یزد-اردکان راهنمایی می نماید و با گذشت سال های متمادی در صورت عدم تعرض به آن می تواند کارکرد خود را حفظ کند.

عباسی اظهار کرد: طراحی این مسیل بر اساس یک منطق جغرافیایی- تاریخی و برای حفاظت از شهر بوده، اما در طول چند دهه گذشته فراموش شده و بخش هایی از آن به تصرف بخش های مختلف خصوصی و دولتی در آمده است و همین عامل سبب شده تا در اثر بارندگی های سال 97 و 96 آب در بخش هایی از شهر جاری گردد.

رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران ادامه داد: نظر به ساخت وسازهایی که در طول این سال ها در مسیل و حریم آن اجرا شده بود، شورای اسلامی شهر یزد با مساعدت فرمانداری و معاونت محترم امور عمرانی استانداری بر آن شدند تا از این محور برطرف تصرف نمایند و خوشبختانه در حال حاضر حدود 600 متر از مسیل موردنظر بازسازی شده است.

او از مزایای احیای این مسیل علاوه بر مقابله با بحران سیلاب ها و روان آب ها در مواقع ضروری می توان به این مسئله اشاره نمود که این مسیل مانند یک خط ممتد، بخش های مختلف شهر را به هم رسانده و بدون ساخت بناهای جدید در آن، به عنوان یک راستا سلامت و جاده تندرستی می تواند برای پیاده روی، تفریح، اسکیت، بازی بچه ها و غیره استفاده گردد.

عباسی هرفته اضافه کرد: پروژه بازسازی و احیای رودخانه مرکزی شهر یزد یکی از عظیم ترین و مهم ترین پروژه های شهری است که تا به امروز چهار بخش از آن در محدوده محمودآباد، میدان آزادی، بلوار دانشجو و باغ دولت آباد آغازشده است.

او بابیان این مطلب که کیفیت فضایی این مسیل به نحوی است که مشابه آن در هیچ یک از دیگر شهرهای کشور وجود ندارد و به فضای شهری اصیل و با هویتی در یزد تبدیل خواهد شد، گفت: احیای رودخانه مرکزی شهر در حقیقت احیای یکی از اندام های تاریخی شهر است و پویشی است در راستا احداث محوری سبز و سلامت برای شهروندان و می تواند کمبود فضاهای شهری در یزد را تا حدی پرنموده و به بخش عمده ای از شهر خدمات رسانی کند.

منبع: همشهری آنلاین

به "احیای رودخانه مرکزی شهر یزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احیای رودخانه مرکزی شهر یزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید