طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
به گزارش وبلاگ عصر نو، استان گلستان در حاشیه شرقی دریای خزر، در منطقه ای زیبا و سرسبز در شمال کشور قرار گرفته است که دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی فراوان است. این استان یکی از برترین مقاصد گردشگری در ایران به شمار می رود. تنوع غذایی در این استان از خورشت گرفته تا پلوها و آش ها بسیار زیاد است که باعث به وجود آمدن طعم های لذیذ و خوشمزه ای در این استان شده است.
بعلاوه قومیت های مختلفی در این استان وجود دارند، که هرکدام فرهنگ غذایی متنوعی را دارا بوده و شما می توانید در کنار بازدید از مکان های دیدنی این شهر زیبا طعم های متنوعی از غذای محلی گرگان را نیز امتحان کنید که یکی از آنها بِس بارماق است که برپایه گوشت بوده و از اصیل ترین غذاهای شهر گرگان به شمار می رود.
عکس بِس بارماقبِس بارماق گرگان و گلستان یکی از خاص ترین و خوش طعم ترین غذاها در بین مردمان استان گلستان به شمار می رود. این غذای خوشمزه که از غذای قزاق های گلستان است، در بین مردمان قزاق از محبوبیت فراوانی برخوردار بوده و در مجالس مختلف پخته و سرو می گردد. اما در ادامه قصد داریم تا با طرز تهیه بِس بارماق، غذای سنتی گرگان آشنا شویم پس تا پایان با ما همراه باشید.
طرز تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
اندازه کالری | 149 کالری |
زمان آماده سازی(خیساندن نخود) | 12 ساعت |
زمان پخت | حدود 3 ساعت |
تعداد نفرات | 6 نفر |
بِس بارماق گرگان و گلستان، این غذای خوشمزه به پنج انگشت معروف است که علت نام گذاری آن اشاره به این دارد که بِس بارماق در زمان های قدیم به طور سنتی با انگشتان دست خورده می شده است. این موضوع اشاره به قدیمی و اصیل بودن این غذای خوشمزه دارد.
بِس بارماق غذای قزاق های گلستان با طعم و مزه فوق العاده ای که دارد هر سلیقه ای را، راضی می نماید. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا با آموزش دستور پخت این غذای خوشمزه بتوانیم یک غذای اصیل و خوش طعم شمالی را درست نموده و نوش جان کنیم.
مواد اولیه لازم برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان
گوشت گوساله یا گوسفند | یک کیلوگرم |
آرد | 300 گرم |
نخود | 200 گرم |
گندم یا جو | 50 گرم |
پیاز | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
هویج | یک عدد |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
تخم مرغ | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذاخوری |
سبزیجات خشک برای تزئین | به اندازه دلخواه |
دستور پخت بِس بارماق
- برای تهیه بِس بارماق گرگان و گلستان نخود را از شب قبل خیسانده و بعد درون دیگ می ریزیم. سپس گوشت، گندم (جو)، نمک، فلفل، رب و پیاز را که قبلاً آن را خرد نموده ایم به دیگ مان اضافه می کنیم و به آن اجازه می دهیم تا به مدت سه ساعت در دیگ بماند تا گوشت ها کاملا پخته گردد و نخود ها نیز شکلی ژله ای به خود بگیرند.
- در مرحله بعد گوشتی را که کاملا پخته شده است را از دیگ بیرون آورده و درون بشقابی می ریزیم. بعد از آن آب، آرد، نمک و تخم مرغ را با هم مخلوط نموده تا شکلی خمیری به خود بگیرند بعد از آن خمیرها را در ابعاد مربع ده سانتی متری برش می دهیم.
- قطعات خمیری شکل را در دیگی که قبلاً گوشت را از آن خارج نموده ایم و آب ِ گوشت در آن مانده است قرار داده تا درون دیگ به همراه آبِ گوشت کاملا آب پز گردد. در این مرحله توجه داشته باشیم که در هنگام اضافه کردن خمیر به آب باید قطعات را به تعداد کم اضافه کنیم تا از چسبیدن و حالت گلوله شدن خمیر خودداری گردد.
- در مرحله بعد به صورت دلخواه خود می توانیم قطعاتی از هویج یا سیب زمینی را هم به داخل دیگ بریزیم تا به همراه آبِ گوشت آب پز شوند.
- بعد از گذشت حدود 20 دقیقه که خمیر ها کاملا آب پز شدند آن ها را از درون دیگ خارج نموده و در کنار گوشتی که قبلاً آب پز نموده ایم قرار می دهیم. آبِ گوشت به جای مانده را از صافی عبور می دهیم تا قطعات هویج، سیب زمینی و نخود آب پز شده خارج گردد و به همراه پیاز حلقه حلقه شده تزئین می کنیم.
- در آخر آب گوشت را پس از صافی کردن در داخل ظرفی می ریزیم و با سبزیجات خشک آن را تزیین می کنیم و در کنار گوشت نوش جان می کنیم.
نکاتی در رابطه با پخت بِس بارماق
دستور پخت بِس بارماق سختی تقریبا متوسطی دارد اما با رعایت نکاتی ساده در پخت غذا می توانیم به خوش طعم تر شدن آن یاری کنیم. یکی از این نکته ها این است که باید حتما نخود را از شب قبل خیسانده تا برای روز بعد که قصد پخت غذا را داریم کاملا نرم گردد.
آبگوشت خوش رنگ بِس بارماقبعلاوه توصیه می کنیم که برای خوش طعم تر شدن آن از گوشت تازه استفاده گردد. زمان گذاشتن برای پخت هر غذایی به خوشمزه شدن آن یاری می نماید. بِس بارماق نیز از آن دسته از غذاها است که اگر با صبر و حوصله کافی به پخت آن بپردازیم می توانیم انتظار طعم بهتری را از آن داشته باشیم.
کلام آخر؛ تنوع بخشی به سفره غذایی با پخت غذاهای محلی گرگان
شهر زیبای گرگان دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. بعلاوه غذاهای شمالی محبوبیت فراوانی بین مردم داشته که طعم و مزه متفاوتی دارند. یکی از این غذاهای محلی و خوشمزه چکدرمه است که از غذاهای محلی گنبد کاووس به شمار می رود و دارای طعم و مزه خاصی است.
اما حالا که بحث غذاهای محلی گرگان شد یک پیشنهاد خوشمزه دیگر هم از بین انواع خورشت های محلی این شهر داریم به نام قیمه خارش گرگان که همان خورشت قیمه است اما با یک مزه متفاوت .پیشنهاد می کنیم که دستور پخت این خورشت قیمه متفاوت و خوش طعم را هم مطالعه نموده و با طرز تهیه آن آشنا شوید.
البته اگر قصد دارید که با غذاهای بیشتری از شهر زیبای گرگان آشنا شوید یک پیشنهاد ویژه دیگر هم داریم و آن مقاله معرفی غذاهای محلی گرگان است. این مقاله را هم مطالعه نموده و با دستور پخت هایی از سری غذاهای شهر زیبای گرگان آشنا شده، درست نموده و نوش جان فرمایید.
بعلاوه اگر قصد شما سفارش آنلاین غذا بوده می توانید به وسیله وبلاگ عصر نو ، هم بِس بارماق و هم غذاهای محلی و سنتی دیگری از شهر زیبای گرگان را امتحان کنید شما می توانید با سفارش از غذا گرگان انلاین بدون خروج از خانه، غذای مورد علاقه شمالی خود را درب منزل خود تحویل گرفته و نوش جان کنید.
و در آخر خرسند می شویم تا نظرات خود را درباره این غذای خوشمزه بعد از پخت آن و چشیدن مزه بِس بارماق برای ما باز گو کنید.
منبع: اسنپ فود