آیا برای تغییرات و بازسازی ساختمان احتیاج به اخذ مجوز است؟

به گزارش وبلاگ عصر نو، آیا برای تغییرات و بازسازی ساختمان احتیاج به اخذ مجوز است؟

منزل یکی از پراهمیت مکان هایی است که در زمان شب و روز در محیط آن قرار گرفته ایم؛ درنتیجه محیط زیبا و راحت خانه از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین تعداد زیادی از افراد خواهان خانه های شیک و مدرن می باشند تا برای خود محیط آرام و راحت ایجاد نمایند. گاهی در برخی خانه ها، تنها کافی است که تغییراتی جزئی ایجاد گردد تا زیبایی خانه را دو چندان کند. در نتیجه با پرداختن به مطالبی در خصوص تعمیرات ساختمان و مواردی که به آن مربوط است، می توانیم نکات خوبی را آنالیز و اجرا کنیم تا با محیطی تازه روبرو باشیم. تا خاتمه مقاله ما را همراهی کنید.

آیا برای تغییرات و بازسازی ساختمان احتیاج به اخذ مجوز است؟

برای تعمیرات و تغییرات ساختمان به مجوز احتیاج هست؟

بعضی از تعمیراتی که ساختمان ها به آن احتیاج دارند، باید دارای مجوز باشد ولی بعضی از تغییرات می تواند به سادگی و بدون داشتن مجوز صورت بگیرد. در ادامه مطالب به بعضی از تعمیراتی که به مجوز احتیاج دارند یا ندارند، اشاره می کنیم.

تعمیراتی که احتیاجمند مجوز هستند

برای تغییر و تعمیراتی مانند جابه جایی راه پله، برداشتن و حذف کردن جدانماینده های داخلی که ممکن است باعث ریزش ساختمان گردد، ایجاد یا جابه جایی دیواری که منجر به حذف پارکینگ می گردد و در آخر جابه جایی بخش هایی از ساختمان که به قوانین شهرسازی مربوط است، ضروری است که از شهرداری مجوزی کسب گردد و بعد از دریافت مجوز تغییرات و تعمیرات صورت بگیرد.

تعمیراتی بدون احتیاج به داشتن مجوز

به آنالیز مواردی که احتیاج به دریافت مجوز از شهرداری احتیاج ندارند و شامل تعمیرات جزئی ساختمان می شوند، اشاره می کنیم که عبارت است از:

  • بازسازی کردن بام: تعویض کردن قیرگونی و آسفالت، نصب کردن موزاییک، تعویض یا بازسازی کردن شیروانی
  • تعمیرات و تعویض کردن کفسازی زیرزمین و طبقات، انجام سفید کاری، نقاشی، نصب کاشی، نماسازی ساختمان یا حیاط، محوطه سازی
  • نصب و تعمیرات مربوط به سرویس بهداشتی : با رعایت شرط عدم تغییر نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان
  • تعویض کردن درب و پنجره: با رعایت شرط عدم تغییر نظام فنی، معماری و کاربری ساختمان.
  • لوله کشی آب، فاضلاب، گاز
  • نصب کردن شوفاژ: با رعایت شرط عدم احتیاج موتورخانه به احداث ساختمان نو

برای دریافت مجوز، احتیاجمند چه مدارکی می باشید؟

درصورتی که تعمیرات و تغییرات احتیاج به دریافت مجوز دارد، برای کسب مجوز باید مدارک زیر را داشته باشید:

  • داشتن اصل و کپی سند مالکیت ملک
  • همراه داشتن کارت ملی مالک
  • داشتن کپی بنچاق ملک
  • جوابیه بیمه
  • جوابیه آتش نشانی
  • تکمیل کردن فرم درخواست مجوز تعمیرات

در صورتی که ساختمان و بنای مورد نظر در بافت فرسوده قرار گرفته باشد، احتیاج است که از سازمان میراث فرهنگی نیز، مجوز کسب کند.

تخمین تقریبی بودجه برای تعمیرات ساختمان

یکی از ابتداترین موضوعاتی که مورد احتیاج است بدانید، این است که برای تغییر و تعمیر ساختمان احتیاج به پرداخت هزینه بسیاری می شوید چرا که مصالح و سایر هزینه های مربوط به ساختمان، افزایش قیمت داشته اند. قبل از هرتغییر و تعمیری باید لیستی از تعمیراتی که قرار است صورت بگیرد و بعلاوه هزینه های احتاقتصادی مصالح و دستمزدها، تهیه کنید. هزینه جدایی برای پرداخت هزینه های اضافی احتاقتصادی نیز، در نظر بگیرید. می توانید برای مدیریت اقتصادی خود از مصالحی با قیمت های به صرفه تر بهره ببرید، البته که مقصود استفاده از مصالح بی کیفیت نیست، چون پیشنهاد ما به کیفیت است تا درنظر گرفتن هزینه. با مدیریت بهینه هزینه می توان از مصالحی با کیفیت مناسب و هزینه مطلوب استفاده کرد.

تفاوت بازسازی و نوسازی چیست؟

بازسازی و نوسازی ساختمان، تعریف های متفاوتی دارد. به نقل از یک کلینیک تعمیرات ساختمان: بازسازی به معنای انجام مجموعه کارهایی است که که یک بنای قدیمی را ترمیم و بازسازی می نمایند، اما تفاوت زیادی در ظاهر آن ایجاد نخواهد کرد. همچین کاری مانند کاری است که برای ساختمان های تاریخی قدیمی انجام می دهند.

در مقابل آنچه که گفته شد، مفهوم نوسازی قرار می گیرد که به معنی ایجاد کردن تغییرات بسیاری برای ایجاد کردن تغییراتی بر روی ظاهر و باطن یک ساختمان می باشد. بعد از انجام دادن این فرایندها نمای بیرونی، نمای داخلی، تاسیسات و نقشه خانه دچار تغییر شده است و به در حالتی کلی تر خانه به بنایی نو و زیباتر تبدیل می گردد. باتوجه به آنچه گفته شد، بازسازی تنها درصورتی انجام می گردد که منجر به بالابردن پایداری ساختمان گردد. با این حال بعضی از افراد که از اصطلاح بازسازی استفاده می نمایند، مقصود آن ها نوسازی می باشد و خواهان عملیات نوسازی هستند.

چگونگی انجام تعمیرات ساختمان

دو راه برای انجام دادن تعمیرات و تغییرات ساختمان، وجود دارد، راه اول این است که خودتان دست به کار بشوید و تعمیرات و تغییرات رو انجام بدهید و راه دومی که وجود دارد این است که با پیمانکاری قرداد ببنید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که برای بستن قرارداد باید دقت کنید و بهتر است که با مشاوری مشورت کنید.

شرکت های بسیاری برای هدایت کردن چنین مواردی وجود دارد و به صورت کلی کار بازسازی را انجام می دهند. تعمیرات ساختمان در غرب تهران از راه بستن قرارداد انجام می گردد و در این قرارداد، جزئیاتی مانند: مشخص سهم مالک و پیمانکار برای تهیه تجهیزات، هزینه انجام پروژه، مدت زمان پروژه، اجرای نقشه توافق شده، دریافت مجوزها و… ذکر خواهند شد. باید توجه داشت در قرارداد،تکمیل کار و جبران خسارت ها، مورد ضمانت باشد.

موارد مهم در تعمیرات ساختمان

یکی از ابتدایی ترین نکاتی که باید به آن توجه داشت این است که، آیا منزل فعلی شما برای بازسازی مناسب است یا خیر. برای نمونه اگر اسکلت ساختمانی زنگ زده باشد یا ساختمان دچار نشت باشد، باید برای تعمیرات تخصصی اقدام کنید. در نظر داشته باشید که باید آنالیز کنید که آیا اسکلت ساختمان پس از بازسازی در برابر زلزله مقاومت خواهد داشت یا خیر.

در نتیجه در بعضی موارد پیشنهاد بر این است که ساختمان از ابتدا ساخته گردد؛ چرا که هزینه بازسازی آن زیاد است و بازسازی آن به صرفه نمی باشد. درنیتجه مناسب ترین کاری که می توان پیش از بازسازی ساختمان انجام داد، این است که از کلینیک های تعمیرات ساختمانی و یا سایر افراد متخصص مشورت بگیرید تا برترین اقدامات را انجام بدهید و از لحاظ اقتصادی مدیریت خوبی داشته باشید.

نتیجه گیری

رویای داشتن خانه زیبا سخت و سخت نیست. حتی با شرایطی که بودجه اندکی داشته باشید نیز هم، میتوان به انجام تعمیرات ساختمان تا آنجا که ممکن است بپردازید. کوشش ما بر این است که در این مطلب هدایت هایی برای انجام این کار ذکر کنیم. اگر شما هم تجربه ای در این زمینه تعمیرات و تغییرات دارید، با ما به اشتراک بگذارید. اگر هم مواردی بوده که از قلم ما جاافتاده است با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: هومتیک

به "آیا برای تغییرات و بازسازی ساختمان احتیاج به اخذ مجوز است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا برای تغییرات و بازسازی ساختمان احتیاج به اخذ مجوز است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید